DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Haas veszélyt jelenthet a Manorra

Az F1-be jövőre jelentős ferraris hátszéllel érkező amerikai csapat komolya fenyegetést jelent a brit istállóra - de a Manornál remélik, hogy fejlődni tudnak a következő szezonra.

Jelenleg 10 csapat küzd egymás ellen az F1-ben, így a Manor végezzen bárhol év végén, valamilyen javadalmazásra jogosult a Bernie Ecclestone kezei alatt felgyülemlő pénzösszegből. A Haas 2016-os érkezése felboríthatja az állóvizet, hiszen a konstruktőri pontverseny 11. gárdája – feltéve, ha nem szerez pontot – egy pennyt sem kap majd. A brit csapatnál ezért kicsit aggódnak amiatt, hogy a fél autóját ferraris alkatrészekből építő amerikai alakulat már első szezonjában jobb lesz, mint a Manor.



Amikor az Autosport erről kérdezte Graeme Lowdont, a Manor sportigazgatóját, így válaszolt: „Igen, így van. Ahogyan látom, nagyon másképp készülnek a Forma-1-re a megszokottnál” – utalt brit a ferraris együttműködésre, melyet több F1-es csapatfőnök is okos döntésnek nevezett. „Amikor sikerül keresztüljutniuk a szabályokon, érdekes lesz látni, milyen fejlődésen mennek majd keresztül. De nekünk csak magunkra szabad koncentrálnunk, és arra, hogy a lehető legversenyképesebbek legyünk jövőre.”

„Már fejlesztjük az új autót, és amiatt vagyok a legboldogabb, hogy jónak tűnik, ami mindenkit motivál a csapatban. Amint azt mindenki tudja, gyors pályák állnak előttünk, így nem lehetünk elégedettek, és természetesen alig várjuk a teljesítménybeli növekedést. Mindent bele kell adnunk, meg kell próbálnunk nagyobb sebességet elérni, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki a szezon második feléből” – folytatta a brit.

Arra a kérdésre, mely a Manor nyári szünet utáni tempójáról érdeklődött, így válaszolt: „Reméljük, nem fogunk túlságosan vánszorogni. Eddig nem volt megállás a csapatnál, s bár tudom, hogy máshol sem, a furcsa szezonkezdet miatt alig jutottunk levegőhöz – most már végre pihenhetünk egy kicsit. Mindenkit megviselt az elmúlt időszak, fizikálisan és mentálisan is, de különösen érzelmileg. A szabályok miatt – melyeket egyébként támogatunk – most két hét leállás következik, így a csapattagok hazamehetnek, a családjukkal lehetnek, feltölthetik lemerült akkumulátoraikat, hogy aztán megújult erővel vágjanak neki a szezon második felének” – tette hozzá Lowdon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: