DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Maldonado fejlesztéseket akar a Lotustól

Pastor Maldonado bízik benne, hogy a Lotus csapata hamarosan komolyabb fejlesztési csomaggal rukkol elő, amellyel megtarthatják jelenlegi ötödik helyüket a konstruktőrök között az F1-ben.

A tavalyi, borzalmasan sikerült szezon után az idei sokkal eredményesebben alakul a Lotus számára a Formula-1-ben, amely nagyrészt annak köszönhető, hogy az enstone-i csapat Mercedes-erőforrásokra váltott. A 2015-ös autó ugyanakkor aerodinamika terén is jóval erősebb, mint elődje, ugyanakkor Pastor Maldonado, aki eddig csupán két alkalommal ért célba pontszerző helyen, a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon elárulta: az E23-ason mindössze egyetlen fejlesztést eszközöltek a márciusi idénykezdet óta, azt is csak a speciális tulajdonságokkal bíró monacói pályán – és a hozzá hasonló Hungaroringen – vetették be:

Maldonado_Hungaroring



„Azt a hátsó szárnyat Monacóra kaptuk meg. Nagy leszorítóerőt termelt, és itt, Magyarországon is azt használtuk. Az ilyen pályákon ez működik, de vélhetően Barcelonában már kevésbé. Ezen kívül nem volt más jelentős fejlesztésünk a szezon eleje óta, bár pár apróságot nyilvánvalóan módosítottunk azért az autón.”

A venezuelai pilóta bízik benne, hogy ez rövidesen változni fog, és riválisaikhoz – például a Silverstone óta B-autóval induló, a pontversenyben ennek ellenére a Lotus mögött álló Force Indiához – hasonlóan ők is komolyabban fejlesztenek majd: „Remélhetőleg hamarosan érkezhet egy komolyabb csomag. Még nem tudnunk biztosat ezzel kapcsolatban, de rövid időn belül érkeznie kell. Már itt az ideje ennek, és egyúttal jól működő fejlesztésnek kell lennie, szóval reméljük, hamar megkapjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: