DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Monza szeptemberben biztosíthatja jövőjét az F1-ben

Biztató hírek láttak napvilágot az F1-es Olasz Nagydíjnak otthont adó Monzával kapcsolatban: egy adómentes beruházásnak köszönhetően két hónapon belül aláírhatják az új szerződést Ecclestone-nal.

Hiába rendeztek a Formula-1 1950 óta íródó történetében egyetlen kivétellel minden évben futamot Monzában (1980-ban Imola adott otthont az Olasz Nagydíjnak), a legendás versenypálya jövője folyamatosan veszélyben van. Bernie Ecclestone korábban többször is megfenyegette az olaszországi helyszínt, hogy kikerülhetnek a versenynaptárból, néhány napja pedig a spanyol Movistar televíziónak nyilatkozta azt, hogy amennyiben 2016-ban mégsem 21 fordulóból áll majd a szezon, akkor a legnagyobb valószínűséggel Monza marad ki a kalendáriumból.

Monza 2014



Úgy tűnik azonban, a pálya tulajdonosai végre elő tudják teremteni az új szerződéshez szükséges nagyjából 22-24 millió eurót, köszönhetően az olasz kormánynak és Lombardia elnökének, akik adómentes beruházással segítik elő az új Formula-1-es szerződés megkötését és a pálya modernizációját. Roberto Maroni szerint ezzel akár két hónapon belül tető alá hozhatják az új megállapodást, amellyel Monza 2016 utáni jövőjét is biztosítanák a száguldó cirkuszban:

„Szeptember elején sor kerülhet rá” – mondta a szerződés aláírásáról Lombardia tartományának vezetője. „Ennek az adómentes beruházásnak köszönhetően megköthetjük a szerződést Ecclestone-nal. Holnapután találkozom Andrea Dell’Ortóval, a promóter Sias elnökével, hogy véglegesítsük a megállapodást Milánó és Monza polgármestereivel. A nagydíjnak Monzában kell maradnia, mert Monza az Monza” – tette hozzá Maroni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: