DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Olasz sajtó: Raikkönen marad a Ferrarinál

A rutinos finn lecseréléséről szóló találgatások közepette ilyen sajtóhírre nem számítottunk Olaszhonból. Nem csupán Kimi, hanem a Ferrari F1-es technikai igazgatójának maradásában is biztosak.

A Ferrari második ülésének sorsáról rengeteget hallhattunk az elmúlt időszakban. A média értesülései szerint a Kimi Raikkönen szerződésében található, Ferrari által érvényesíthető opció a mai nap jár be, Maurizio Arrivabene csapatfőnök azonban arról beszélt, a nyári szünetben nem foglalkozik a finn pilóta ügyével. Eközben legvalószínűbb utódja, Valtteri Bottas arról beszél, már igencsak elege van az állandó találgatásokból.

Talán az okozna igazi meglepetést, ha az idei Olasz Nagydíjon a Ferrari közölné, megtartja jelenlegi pilótapárosát 2016-ban is. Az olasz Motorionline szerint pontosan ez fog történni, és Raikkönen, aki 2007-ben a Scuderia utolsó világbajnoki címét szerezte, még egy évig maradhat a csapatnál.



A lap szerint pedig nem csupán a finn versenyző, hanem a Ferrari technikai igazgatója, James Allison szerződéshosszabbítását is bejelentik Monzában. A mérnök kiváló munkát végzett a már két versenyt megnyerő SF15-T-vel, ugyanakkor arról is hallani, hogy a Ferrarinál őt kiáltották ki bűnbaknak a Magyar Nagydíjat megelőző időszak gyengélkedéséért.

Maurizio Arrivabene azonban cáfolta a spekulációt, és Allison második győzelemben való kulcsszerepére mutatott rá. „Ezért küldtem őt a dobogóra” – mondta a német Sport Bildnek. Ugyancsak dicsérte a műszaki hibájáig erősen szereplő Raikkönent. „Igazán csalódott vagyok, mert ha őszintének kell lennem, Kimi nagyszerűen teljesített.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: