DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mi baja van a Red Bullnak Kvjattal?

Miután egy F1-es versenyző karrierje első dobogóját szerzi, nem éppen azt a reakciót várja csapatától, hogy „nem érdemeltük meg”. Talán a Magyar Nagydíj elején Kvjat felbosszantotta a Red Bullt?

Annak ellenére, hogy karrierje, sőt egyáltalán az orosz versenyzők legjobbját érte el Magyarországon, Danyiil Kvjatnak egyáltalán nem volt egyszerű versenye, különösen eleinte. A rajt után elfékezte abroncsait, majd beragadt Hülkenberg mögé, mielőtt csapata arra kérte, hogy engedje el társát, Ricciardót, amire nem reagált túl jól az orosz. Az alábbi beszélgetés zajlott le mérnöke, Gianpiero Lambiase és Kvjat közt:

- Danny, Ricciardo más stratégián van. Térjünk vissza a saját versenyünkhöz, kérlek.
- Nos, az abroncsaim nincsenek valami jó állapotban, szóval talán megfontolhatnánk, hogy mi is megváltoztassuk a stratégiánkat.
- Oké. Danny, kérlek, engedd el Ricciardót.
- De már DRS- távolságban vagyok Hülkenberg mögött, ****** srácok!
- Danny, kérlek, engedd el Ricciardót!

kvjat_hung



Talán ez a nézeteltérés vezetett odáig, hogy a verseny végi gratuláció igencsak „furcsára” sikeredett... Lambiase a leintést követően mintha mindent megtett volna, hogy kisebbítse Kvjat érdemeit:

- Második hely. Ez valószínűleg sokkal több, mint...
- Igen!
- Nos, szerintem egy kicsivel több, mint amit megérdemeltünk volna. Mindenesetre ott voltál, hogy összeszedd a dolgokat, szóval gratulálok ehhez. A tempót majd később elemezzük. Szép munka.
- Igen, igen, értem. Köszönöm az első dobogót, srácok, köszönöm. Kemény verseny volt. Majd később elemzünk, mindenesetre ezt mindannyian megérdemeljük egy ilyen kemény szezon után.

Daniel Ricciardo viszont egészen mást kapott a csapatától: 

- Más emberek kemény vezetését jártuk meg. A tempód kiváló volt, remek munkát végeztél. Csak hogy tudd, Hamilton áthajtásost kapott az ütközésünkért, míg Rosberggel szemben nem intézkedtek.
- Köszönöm, srácok, mindenki remek volt ma. Ezt Jules-nak ajánlom!
- Nagyon szép munka volt, haver!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: