DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff: Soha nem írhatjuk le a Ferrarit

Sebastian Vettel hátránya 42 pont összetettben Hamilton mögött, így reális esélye van az F1-es világbajnoki címre - a Mercedes vezetője szerint ezért nincs idő a pihenésre Brackleyben.

Sebastian Vettel ellentmondást nem tűrően húzta be a Magyar Nagydíj első helyét, s mivel a Mercedes pilótái csak a hatodik-nyolcadik pozíciókban zártak, a német hátránya kevesebb lett, mint két futamgyőzelemért járó pontegység. James Allison szerint, aki a csapat nevében vehette át a győzelmi trófeát a Hungaroring pódiumán, az SF15-T alkalmatlan a világbajnoki cím megszerzésére, és Maurizio Arrivabene is reális maradt, mondván, már teljesítették az idei évre kitűzött célokat.



Ám a fenyegetés még ott van, aminek Toto Wolff is tudatában van. A Mercedes párosa Silverstone után Magyarországon is beragadtak a rajtnál, de amíg a Brit Nagydíjat végül kimaxolták eredmény tekintetében, addig nálunk a V6-os éra legrosszabb futamát zárták. Wolff szerint akármennyire is szeretné elhessegetni magától a Ferrari a vb-cím gondolatát, a maranellóiakat nem lehet leírni. „Bárki, aki ennyi hibát vét egy versenyen, mint mi Budapesten, nem érdemel dobogót” – nyilatkozta Wolff a Stuttgarter Nachrichtennek. A Mercedes egyébként a 2013-as Brazil Nagydíj óta először nem tudott egyik pilótájával sem dobogóra állni.

„De nem szabad a homokba dugni a fejünket” – folytatta Wolff. „A pilótáink még mindig első és második helyen vannak, és a konstruktőri bajnokságban is komoly előnyünk van. A különbség egyébként kevesebb, mint két futamgyőzelem, így messze vagyunk attól, hogy pihenjünk. Soha nem írhatjuk le a Ferrarit.” A figyelmeztetés mellett Wolff megvédte világbajnok pilótáját, aki hibát hibára halmozott vasárnap – holott szombaton tökéletes körrel szerezte meg a pole pozíciót. „24 órával korábban ugyanaz a Lewis kiváló időmérőt teljesített, így arra kérek mindenkit, hogy ne ítélje el azért, mert volt néhány problémája” – utalt az osztrák arra, hogy hazája sajtója a silverstone-i diadal után felmagasztalta, míg a magyar versenyt követően ittasnak nevezte kétszeres világbajnokát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: