DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen az első számú a Toro Rossónál?

A Red Bull érdekeltségébe tartozó négy autó közül egyedül Carlos Sainzé nem ért el kiemelkedő eredményt. A spanyol dühös a csapatra, amely egyes feltételezések szerint Verstappennek kedvez.

A Magyar Nagydíj kivételes nap volt a Red Bull számára: az első négy helyen juniorprogramjuk által kinevelt versenyzők végeztek, az első csapat kettős dobogót ünnepelt, Max Verstappen pedig 4. helyezést ért el – Sebastian Vettelt leszámítva addig senki sem végzett ilyen jó pozícióban a Toro Rossóval. A sorból csak csapattársa, Carlos Sainz lóg ki. Az üzemanyagnyomás problémája miatt a 60. körben kiesett, de nem ez dühíti leginkább.



Eleinte kedvezőbb pozícióban haladt Verstappennél, mégis a 17 éves holland kapta a kedvezőbb bokszstratégiát, azaz ő állhatott ki előbb. „Dühös vagyok, mivel akkor nagyon erős versenyt futottam” – idézi a Marca lap Sainzot. „Nem mondták el nekem, miért nem én állhattam ki előbb. Képzeljék el, mekkora dühöt érzek. Később álltam ki, mint mások, Max elém vágott, megelőzött a bokszban. Ezt nem tudom megérteni.”

Egy másik spanyol napilap, az AS szerzője egyenesen úgy vélekedik, a Toro Rosso a szupertehetségnek kikiáltott Verstappent favorizálja – aki a magyar eredménynek köszönhetően már 22 ponttal rendelkezik, míg Sainz csak 9-cel. „Nem ez volt az első alkalom. Nehéz egyenlő feltételekkel harcolni egy olyan versenyző mellett, akit az új Sennának hívnak” – írta Manuel Franco, a lap munkatársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: