DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Maldonado már megszokta, hogy szenved

Ha hinni lehet Romain Grosjean nemrég tett megjegyzésének, a Lotusra küzdelmes idők várnak a szezon második felében. Pastor Maldonado szerint azonban nem igaz, hogy nem jönnek a fejlesztések, és ő egyébként sem fél.

Nem titok, hogy a Lotus anyagi helyzete jelenleg az egyik legaggasztóbb az F1 csapatai közül. Nemrég fény derült arra, hogy egyik beszállítójuk jogi lépéseket tett, miután az enstone-iak nagy tartozásokat halmoztak fel, a Magyar Nagydíj kezdetén pedig a Pirelli sem adta át nekik az abroncsokat hasonló okokból - noha az utolsó pillanatban, péntek reggelre ez az ügy szerencsére megoldódott.

A csapat jövője felett továbbra is vaskos kérdőjelek himbálóznak. Egyelőre nem tudni, hogy a Renault tényleg visszavásárolja-e az alakulatot, amelyből 2010-től kezdődően fokozatosan kiszállt, de az idei évükre bizonyára ez a döntés már nem lesz komoly hatással. Grosjean pedig nemrég elhintette, hogy a csapat a pénzügyi nehézségek miatt már nem is fejleszti az autót.

Dppi_00115010_520



A Hungaroringen megkérdeztük Pastor Maldonadót, a vészjósló hírek fényében nem tart-e attól, hogy a jelenleg a pontszerző helyeken mozgó Lotus teljesítménye a szezon második felére újabb mélyponthoz érkezik, de a venezuelai szerint nincs mitől félniük - a gyenge szereplés meg már úgysem ismeretlen számukra.

„Nem aggódok emiatt. Már a tavalyi évben is küszködött a csapat a költségvetéssel. És ezzel nem is vagyunk egyedül, hiszen a Force India és más istállók is hasonló cipőben járnak. Tudjuk, hogy nem ez a legjobb helyzet, amiben lehetünk, de folytatjuk tovább a munkát azokkal az eszközökkel, amelyek rendelkezésünkre állnak. A csapatnak jó előre megvannak az elképzelései, új elemek is fognak érkezni az autóra, és minden úgy halad majd tovább, ahogyan azt elterveztük” - fogalmazott a Formula.hu kérdésére Maldonado, ezzel ellentmondva csapattársa korábbi kijelentésének, majd zárásként még nyomatékosította: „Egyáltalán nem tartok a jövőtől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: