DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Felháborította a Red Bull a Renault-t

A franciák azon a kijelentésen kapták fel a vizet, mely szerint a partnerség veszteséges az F1-es istállónak. Egyúttal beismerték, lehetséges, hogy a Lotust meg fogják vásárolni.

Újabb fejezettel bővült a Red Bull és Renault idei viharos kapcsolata, és valószínű, hogy az együttműködés vége is közelebb került. Az energiaitalos csapat nemrég azt nyilatkozta, anyagi veszteséget okoz nekik a gyenge idei szezon, amelyet a Renault nem versenyképes erőforrásának tulajdonítanak.

„Teljesen elfogadhatatlan, amit arról olvastunk, hogy a Red Bull pénzt veszít a Renault-val” – mondta az RMC-nek Cyril Abiteboul, a Renault Sport igazgatója. Néhány ritkán emlegetett részletet is elárult, hogy visszavághasson a Hungaroringen kettős dobogót elérő csapatnak: „Ha összeadjunk a pénzt, melyet közvetlenül fizettek ki nekik, a mennyiséget, amellyel a Total és Infiniti járul hozzá, valamint a pénzdíjat, akkor körülbelül félmilliárd euróról beszélünk.”



A francia autógyár jövőre kivonul a saját nevét viselő World Series by Renault-ból, a Magyar Nagydíjon pedig olyan pletykákat lehetett hallani, hogy már eldőlt: Formula-1-es érdekeltségüket is felfüggesztik. „A jelenlegi versenyzők 60 %-a a Formula Renault-ban edződött, mégsem ismeri senki. Nem csinálhatunk mindent elszigetelten.”

Ami azonban az F1-es programot illeti, Abiteboul állítása szerint döntés csak szeptemberben fog születni, ám elismerte, a Lotus megvásárlására is egy opció. „Ezt a lehetőséget is mérlegeljük. Ugyanakkor a múltbéli hibákat nem akarjuk újból elkövetni. Közel egy éve gondolkodunk a stratégiánkon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: