DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Arrivabene: Nem Kimin fogok gondolkodni a szünetben

A Ferrari csapatfőnöke dicsérte a finn versenyzőt, a beszélgetést viszont rövidre zárta, mikor újból felmerült a veterán F1-es sorsa. Niki Laudának bravúros választ adott korábbi megjegyzésére.

Malajzia után a Ferrari újból futamgyőzelmet szerzett Sebastian Vettel révén, a rajttól fogva – amelyen az autók a harmadik és ötödik helyről az első sorból startoló mindkét Mercedest lehagyták – azonban nagyon sokáig úgy tűnt, a csapat 1-2-es sikert érhet el. A balszerencsés Raikkönen azonban a hajtáslánc meghibásodása miatt először erőt veszített, majd kiállt a futamból.

„Kimi félelmetes versenyt futott ma” – dicsérte a csapatvezető a pont nélkül távozó pilótát. Mikor arról kérdezték, Raikkönen hosszú ideje függőben levő sorsa a nyári szünetben dőlhet-e el, azt válaszolta, a szabadságán nem erről fog gondolkodni. „Azért hívják nyári szünetnek, mert szünet” – mondta az újságíróknak „Most az autóra akarok koncentrálni. A versenyzőkérdésre még van idő.”



A második ferraris győzelmét elérő Sebastian Vettel úgy gondolja, csapattársa megmutatta, hogy sebessége továbbra sem kopott meg. „Nem az én feladatom ezt megmondani, de az utóbbi időt jellemző sok ostoba beszéd után megérdemeltük az 1-2-es eredményt. Szerintem ez választ ad pár kérdésre.”

Természetesen az érintett, Kimi Raikkönen sem maradhatott ki, aki sajátos stílusában válaszolt: „Ha nem lenne meg a tempóm és sebességem, már itt sem lennék. Otthon ülnék. Hogy mi történik következő évben, abba nincs beleszólásom, de a csapat tudja, hogy maradni akarok” – idézi a GMM a finn válaszát.

Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke még a Brit Nagydíj idején tett egy némileg bántó megjegyzést a Ferrarira, amely szerint az olaszok spagettin csámcsognak, ahelyett, hogy lemaradásukat igyekeznének behozni. Arrivabene megkésett, de annál szellemesebb feleletet adott az F1-es legendának Magyarországon.

„Múlt este Arrabbiata pizzát ettem, a spagettit ugyanis nem annyira szeretem” – mondta. Az Arrabbiata egy csípős szósz, szó szerinti jelentése „mérges”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: