DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel hiányolta a magyar porcelánt a dobogón

Kéttizedes veszteséget jelentett Sebastian Vettel számára a porcelán hiánya a Magyar Nagydíjon. Ezúttal viszont nem másodpercről, hanem százalékokról van szó, a német ugyanis a trófea miatt nem teljesen elégedett.

Sebastian Vettel egy nagyszerű rajt után minden kört vezetve, a biztonsági autó okozta hátránynak és a riválisok nyomásának ellenállva nyerte meg első alkalommal a Magyar Nagydíjat, de elmondása szerint így sem értékeli száz százalékosnak a hétvégéjét. A németet meglepő módon a díjátadón érte csalódás, a ceremónia utáni sajtótájékoztatón ugyanis azt nehezményezte, hogy nem „igazi” magyar trófeát emelhetett a magasba - hiszen az előző évek során többször is a herendi porcelángyár sajátos termékeit vihette haza az első három helyezett.

EasyCapture1_4



„Őszintén szólva egy kicsit csalódott vagyok, mert nem a tradicionális magyar porcelánból készült trófeát kaptunk. Így csak 99,8%-ban örülök a győzelemnek. Pedig már nagyon vártam, hogy megkapjam - na nem mintha porcelánmániás lennék vagy valami, de úgy érzem, hogy az már hozzátartozik ehhez a nagydíjhoz. Kérném tehát a szervezőket, hogy térjenek vissza ehhez a jövőben” - fogalmazott nem teljes komolysággal a német, aki ezt követően a 2014-es győztes Daniel Ricciardóhoz fordult: „Tavaly te is porcelánt kaptál?” Az ausztrál nemmel felelt, újabb mulatságos pillanatokat kiváltva ezzel.

„Nem is tudom, hogy mi történik itt” - folytatta Vettel. „2010-ben már közel voltam itt a győzelemhez, de végül egy buta hibát vétettem, aztán a dobogón pedig azt a nagyon ronda - nem mondom ki, milyen márkát képviselő - kutyát kaptuk, aminek négy vagy öt lába volt... vagy hat, már nem is tudom. Azt követően visszatértek a porcelánhoz, majd most megint valami másra váltottak. Persze nagyszerű érzés győzni, de amint mondtam, nem teljesen tökéletes így ez a nap.”

 

FRISSÍTÉS: A szervezők meghallgatták Vettel panaszát

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: