DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mikor nem állt utoljára dobogóra a Mercedes?

Legutóbb a 2013-as F1-es szezonban nem okozott volna meglepetést, ha a Mercedes két pilótája hatodik és nyolcadik helyen végez. A csapatvezetés szerzett néhány új ősz hajszálat.

A Mercedes párosának 2014 kezdetétől áll rendelkezésére a Formula-1-es mezőny legerősebb autója: az említett év szezonnyitó Ausztrál Nagydíja óta Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg öt kivételével minden versenyt megnyert, ráadásul a 2015-ös Magyar Nagydíjig minden futamon dobogóra állhatott legalább egyikük, az idei év első kilenc nagydíján pedig mindkettejük. A mai előtt az utolsó alkalom, amikor egyetlen Ezüstnyíl sem fért be a legjobb háromba, a 2013-as Brazil Nagydíj volt, melyet Nico Rosberg ötödik, Lewis Hamilton kilencedik helyen zárt.



A Magyar Nagydíj ráadásul a Mercedes Achilles-sarkának bizonyult az elmúlt évben is, 2014-ben a csapat harmadik és negyedik helyet szerzett itt, míg minden más pályán sikerült legalább második pozíciót elérni. Toto Wolff, a csapat üzleti ügyvezető igazgatója kiemelte, szinte szürreálisan sok esemény történt velük.

„Több incidens volt a mai versenyen, mint eddig az egész szezonban, olyan délután volt, ahol ősz hajszálakat lehet szerezni. Először is, a Ferrarinak gratulálnék” – mondta sportszerűen Wolff. „Ami minket illet, két rossz starttal indultunk, ezután pedig még inkább elfajult a helyzet. Számunkra igazán bosszantó nap volt a mai, ugyanakkor csak arra mutat rá, hogy az eddigi sikerek a fantasztikus részletekre figyelés és csapatmunka eredményei voltak. Most ki kell elemezni a versenyt, és megtanulni a leckéket, azután újratölteni az elemeket, és visszatérni a harchoz Spában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: