DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Hamilton örül, Rosberg nem érti, Vettel remél

A Hungaroring szombati állapotát egy gokartpályáéhoz hasonlította. Rosberg nem talál magyarázatot hatalmas lemaradására, Vettel pedig nem tartja elképzelhetetlennek, hogy csatában lehet az Ezüstnyilakkal a 30. F1-es Magyar Nagydíjon.

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton ötödik pole-pozícióját szerezte a Hungaroringen – ezzel közelít a pályán hét időmérős elsőségét számláló Michael Schumacher csúcsához –, ráadásul fölényesen érte el az eredményt, a három szabadedzés és az első két kvalifikációs etap megnyerése után a Q3-ban 0,575 másodpercet adott a második helyezett Nico Rosbergnek.

„Eddig nagyon jól alakultak a dolgaim hétvégén. Itt mindig is jó eredményeim voltak, jó tapasztalatokkal rendelkezem. Imádom az időjárást és a Budapestet is, amely egyik kedvenc városom. De a pályát különösen. Olyan érzésem van, mintha egy régi gokartpálya lenne, amin évekkel ezelőtt versenyeztünk nagyon tapadós gumikkal. Most a melegben nagyon hasonlóan működnek a gumik” – mondta az időmérő után az interjúszobában Hamilton.



„Egyáltalán nem szombaton végezzük el a munka oroszlánrészét, vasárnapra is marad még rengeteg” – hangsúlyozta a brit, aki negyedik magyarországi győzelmére hajt. „Akárhogy is alakul a hétvége, szerintem elégedett leszek vele. Nem is emlékszem, hogy bármilyen hétvégén ilyen jól teljesítettem volna. Még hosszú az út az egyes kanyarig, a verseny pedig nagyon nagy kihívást fog jelenteni fizikailag és műszakilag is. De magabiztos vagyok, és remélem, hogy sikerül behozni holnap.”

Korábban úgy tűnt, Nico Rosberg megszorongathatja csapattársát, de végül a rövid pályán demoralizáló különbséggel maradt alul. „Nincsen rá magyarázatom. Minden terv szerint alakult az időmérőn, de nem találtam a tempót. Egész héten hullámzott kicsit a teljesítményem. Meg kell néznünk ma este, annyit elmondhatok, hogy nem vagyok elégedett” – nyilatkozott a második helyezett.

Sebastian Vettel az időmérő utolsó részében kapcsolt egy fokozatot, így a Ferrarit a megszokott harmadik rajthelyre tudta behozni. „Mondhatjuk, hogy tegnap nehéz napunk volt, valami akadályozott minket és lelassított, nem igazán éreztem rá az autóra. De örülök, hogy ma jó irányba változtattunk, majd az időmérőn is egyre javult az autó. Ma a harmadik volt a lehető legjobb eredmény, ezzel abszolút elégedettek lehetünk. Ezen a pályán vasárnaponként sok minden történik, ezért lehet, hogy velük is kezdhetünk valamit. A mögülem érkezőkkel, Williamsekkel és különösen Red Bull-lal egészen biztosan szoros lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: