DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber biztatja Ricciardót, hogy tartson ki

Mark Webber elmondta, hogy Daniel Ricciardónak, honfitársának és utódjának ki kell tartania annak ellenére, hogy manapság nem megy túl jól a Red Bullnak az F1-ben, és versenyről versenyre küszködnek.

Webber 2007 és 2013 között versenyzett a Red Bull kötelékében, majd sportágat váltott, és jelenleg a Hosszútávú Világbajnokságban versenyzik. Helyét a szintén ausztrál Ricciardo vette át, akinek tavaly sikerült három győzelmet bezsebelnie, így a 2014-es szezon folyamán ő volt az egyetlen olyan pilóta, aki képes volt leszorítani a mercedeses pilótákat a dobogó legtetejéről. Emellett sikeresen megelőzte a pontversenyben csapattársát, Sebastian Vettelt, aki négyszeres bajnok ugyan, de tavaly nem tudott remekelni.

P-20150509-00519_HiRes JPEG 24bit RGB_resize



Az idei évben első számú pilótává lépett elő a Red Bullnál, miután Vettel a Ferrarihoz szerződött. Csapattársnak a fiatal oroszt, Danyiil Kvjatot kapta, aki jelen pillanatban mindössze kilenc ponttal van lemaradva tőle, mivel Ricciardo a legutóbbi három verseny során nem tudott mit kezdeni a gyenge autóval, amivel ez idő alatt csak egy pontot gyűjtött.

Ricciardónak a közeljövőben még érvényes szerződése van a Red Bull-lal, Webber pedig elmondta, hogy Daniel egy szenzációs tehetség, aki képes kimászni ebből a gödörből. „Nagyon jól megy, még annak ellenére is, hogy az idén kissé nehéz helyzetben van a nem túl jól teljesítő autó miatt, ezért van az, hogy az idei éve küzdelmesebb, mint a tavalyi” – nyilatkozta Webber a Canberra Timesnak.

„Ő egy szenzációs ember. Jelenleg túl kell élnie ezt az időszakot, jól kell csinálnia a dolgát és jobb helyzetbe kell hoznia magát a jövőben, hogy újból nyerni tudjon és hadjáratot indítson a bajnoki címért. A jövő év közepén pedig majd meg kell hoznia néhány döntést” - utalt arra, hogy szerinte honfitársa jövőre még a Red Bullnál marad, az azt követő évre viszont szabadon eligazolhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: