DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen: Bottast el kellett volna engedni

Az F1 már visszavonult, kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen szerint Valtteri Bottast előre kellett volna engedni a Brit Nagydíjon, hogy ezáltal növeljék a Williams győzelmi esélyeit.

„Valtteri szemmel láthatóan gyorsabb volt, mint Felipe Massa” – mondta Lewis Hamilton, utalva a legutóbbi silverstone-i futam vitás kezdeti szakaszára. Ezzel szemben Massa visszavágott azoknak, akik szerint a csapatnak utasítást kellett volna adni neki, hogy engedje el a finnt, azzal érvelve, hogy ha Bottas „tényleg olyan gyors lett volna, akkor megelőzött volna.”

Hakkinen azonban másképp látta: „Az előzés nagyon nehéz, ha ugyanazt az autót vezeted, ugyanazzal a teljesítménnyel. Az lett volna a leglogikusabb a csapat részéről, ha azonnal reagálnak Valtteri tempójára, és tudom, hogy nem csak én vagyok ezen a véleményen.”

Massa, Bottas Silverstone2



Hakkinen véleménye viszont nem meglepő, annak fényében, hogy Bottas menedzsmentjének a tagja. Emellett pedig Bottas a Ferrari üléséért hajt, amihez elengedhetetlen lenne az, hogy legyőzze az őt szorongató csapattársát, a legendás olasz csapat által két éve menesztett Massát.

„Igaz, hogy nem kaphatsz ki a csapattársadtól, de azt is figyelembe kell venni, hogy milyen szinten vezet Massa. Ő egy tapasztalt pilóta, hiszen yolc évet töltött a Ferrarinal, 2008-ban pedig nem sokon múlt, hogy világbajnok legyen. Még mindig nagyon gyors” – nyilatkozta Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: