DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Több csapatot is figyel az Aston Martin

A legutóbbi F1-es hétvégén ütötte fel a fejét az a pletyka, hogy az Aston Martin a Red Bull oldalán visszatérne a királykategóriába, ám elviekben más csapatokkal is tárgyalást folytatnak.

Azóta a média már megszólaltatta Niki Laudát és Toto Wolffot is, akik mást és mást nyilatkoztak a történettel kapcsolatban. A Red Bull csapatfőnöke is csak merő spekulációnak nevezte a legújabb híreszteléseket. Most azonban már az Aston Martin is reagált.

aston_logo



Az Autosport című lap értesülései szerint az említett cég több Formula-1-es csapattal is tárgyalt, azokkal, akik már így is Mercedes motorokat használnak, közülük pedig a Williams vagy a Force India lehet a befutó. A Lotust nem tartják valódi esélyesnek, mivel a Renault is képbe került velük kapcsolatban. Ha az egyesség létrejönne, akkor a cég neve felkerülne az autók motorborítására, a Mercedes pedig a hivatalos motorszállító maradna.

Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója szólalt meg az ügy kapcsán, és elmondta: „A paddock mindig tele van pletykákkal. Fel kell fedeznünk utakat ahhoz, hogy világszerte megismerjék a nevünket, amihez jelenleg a Hosszútávú Világbajnokságot használjuk. Az a munkám, hogy előrébb vigyem a céget, új utakat találjak az Aston Martin számára. Ha valami új bukkanna fel, és hirtelen minden összeállna, akkor vajon megfontolnám? Igen” - utalt az F1-es részvételt firtató kérdésre.

Az Autosport úgy tudja, hogy ez a visszatérés arra is szolgálna, hogy a legendás márka a versenypályán is megküzdjön a Ferrarival és a McLarennel, akik közúton riválisnak számítanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: