DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg azt hitte, Hamilton rosszul döntött

Nico Rosberg csak néhány percen át tündökölt a Brit Nagydíj során, ám ekkor valós esélye nyílt a győzelemre is - csapattársa azonban egy olyan lépéssel járt túl az eszén, amit ő először hibásnak hitt.

A német már a rajtnál hátrányba került, hiszen a két Williams és Lewis Hamilton mögött, csak a negyedik helyen haladt, és nem is tudott előrelépni, amíg vizessé nem vált a pálya a verseny utolsó harmadára. Ekkor azonban a slick gumikon mindenki másnál jobban mozgott, és körönként 1-2 másodperceket faragva hátrányán gyorsan utolérte az élen óvatosan vezető Hamilton.

Dppi_00115010_548



„Amikor megjött az eső, képes voltam növelni a tempót az előttem állókkal szemben, megelőztem a két Williamst és ledolgoztam a hátrányt Lewisszal szemben. Azon a ponton tényleg azt gondoltam, hogy megnyerhetem a versenyt” - mondta Rosberg a leintés után. „Ekkor ő kiállt a bokszba, és én komolyan úgy hittem, hogy rossz döntést hozott. Hirtelen azonban sokkal erősebben kezdett el esni, és így Lewis lépése kifizetődött, míg én túl sok időt veszítettem a slickeken. Ez a döntés határozta meg a verseny végkimenetelét, így ezt követően már nem volt esélyem.”

A Mercedest irányító Toto Wolff elmondta, minden lehetséges segítséget igénybe vettek az időjárás feltérképezésére, ám Hamiltonnak a győzelemhez elég volt csak a saját megérzésére hagyatkoznia.

„Abban az időszakban rengeteget kommunikáltunk a versenyzőkkel, és még a közelben lévő brackley-i gyárunkból is időjárás-jelentést küldtek nekünk, hiszen az eső abból az irányból érkezett. Végül azonban minden azon múlt, hogy Lewis tökéletes döntést hozott” - ismerte el Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: