DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas: Monza körül dőlhet el a sorsom

A kijelentésre sokan felkaphatják fejüket, a Ferrari ugyanis hagyományosan éppen az Olasz Nagydíjon szokta bejelenteni F1-es versenyzői felállását. A Scuderiával eközben már Carlos Sainzt is szóba hozták.

Kimi Raikkönen szerződése 2015 végén lejár, és bár a Ferrari továbbra sem hajlandó beszélni jövőjéről – elmondásuk szerint még tíz versenyen bizonyíthat –, egyre komolyabban pletykálnak arról, hogy honfitársa, Valtteri Bottas foglalhatja el helyét Maranellóban. A 25 éves finn ezúttal sejtelmes kijelentést tett sorsáról.

„Mindenféle megjegyzések és képek keringenek, de a valóság az, hogy még semmi sem biztos a jövőmet illetően” – utalt a Williamsnél szerződési opcióval is rendelkező pilóta arra az olasz címlapra, amelyen Ferrari-overallban tűnt fel. „Remélhetőleg, akárcsak tavaly, legkésőbb Monza körül tudni fogok valamit” – tette hozzá a finn Turun Sanomat lapnak. A Ferrari előszeretettel tesz bejelentéseket az Olasz Nagydíjon, két éve például itt derült fény arra, hogy Kimi Raikkönen visszatér korábbi csapatához.



Mindeközben nőtt a Ferrari lehetséges 2016-os versenyzőinek száma. Korábban Bottas mellett Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg nevét emlegették, a Brit Nagydíj hétvégéjén pedig a 17 éves Max Verstappen is felmerült Raikkönen utódjaként. Hozzá csatlakozott a Toro Rosso másik, szintén erős újonc szezont teljesítő versenyzője, Carlos Sainz.

Az érintett szerényen nyilatkozott a spanyol Marca lapnak, habár nem is tagadta a feltételezést (valószínűleg épp valószínűtlensége miatt): „Az igazság az, hogy nem lenne helyes, ha elkezdenék a Ferrariról gondolkodni. A szezon közepén vagyok. Természetesen ha lehetőség jön, meg kell ragadnod, ez egészen biztos. De egyelőre csak azon gondolkodom, mit tanulhatok” – fogalmazott az első évét futó 20 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: