DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Ezt nem a Mikulás hozta

A német F1-es váratlan dobogós pozíciót szerzett Silverstone-ban. Megérdemeltnek tartja a harmadik helyet, az istálló egész hétvégés teljesítményével azonban nem elégedett, akárcsak Maurizo Arrivabene csapatvezető.

Sebastian Vettel reménytelennek tűnő pozícióból ért el dobogós helyet a Brit Nagydíjon: miközben a Williamsek a Mercedesekkel együtt elhúztak a mezőny további részétől, ő egészen a nyolcadik helyig esett vissza. A győztes Lewis Hamiltonhoz hasonlóan azonban a lehető legjobb időpontban váltott intermediate abroncsokra, ezzel kiérdemelve a harmadik pozíciót a futam kezdete főhősei, Massa és Bottas előtt.

„Ez nem karácsonyi ajándék. Nem a Mikulás bácsi integetett, melyik körben menjek a bokszba” – fogalmazott Vettel sajátosan arról, hogy a stratégiáért saját magát és a csapatot illeti dicséret. „A mi döntésünk volt, rajtunk kívül nem sokaknak sikerült eltalálni. Mi választottunk így, a mai pedig a mi érdemünk. Igen, az eső nélkül nem lettünk volna dobogón. Eléggé türelmesek voltunk, hogy kivártuk, amíg már rendesen zuhogott. Ez Anglia, ma segített minket.”



Vettel azonban kiemelte, a hétvége egésze alatt nyújtott teljesítményre nem lehetnek büszkék. „Nem volt valami jó hétvége számunkra. Azt vártuk, hogy erősebbek leszünk. A Williams szombati és vasárnapi tempója meglepett minket. Láthatták, nem volt jó hétvége számunkra, a különbség nagyobb volt, mint az előző versenyek során” – tette hozzá a versenyző, aki Monaco óta tért vissza a pódiumra.

Csapattársa, Kimi Raikkönen épp ellentétes versenyt futott: kettejük közül ő állt jobban az elején, viszont rossz időben cserélt köztes abroncsokra, emiatt végül csupán nyolcadikként intették le. Maurizio Arrivabene már csak ezért sem boldog:

„A pohár félig üres, nem félig teli. A stratégiát illetően jó munkát végeztünk, az eső pedig segített minket. De ha a verseny száraz maradt volna, az eredmény teljesen másként festene. Ha komolyak akarunk lenni, dolgoznunk kell a meglevő problémáinkon” – idézi az Autosport a Ferrari csapatfőnökét. Mikor a pontos problémákra kérdeztek rá, hárított: „Ezt majd házon belül fogjuk megbeszélni. Lassúak voltunk az egyenesekben, a gyors kanyarokban pedig nem nyertünk semmit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: