DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Végre magára talál a Red Bull?

Csak a Mercedes és Ferrari volt gyorsabb péntek délután az energiaitalos csapat két pilótájánál. Kvjat óvatosabban, Ricciardo bizakodóbban beszél arról, az F1-es Brit Nagydíjon talán feledhetik nehéz időszakukat.

A négyszeres bajnokcsapat szenvedett az előző két futamon, a silverstone-i hétvége pénteki szabadedzésein azonban várakozásaiknak megfelelően – a gyors kanyarok időtlen idők óta a Red Bull erősségének számítanak – biztatóan szerepelnek. Bár a délelőtti tréningen a testvércsapat Toro Rosso mindkét versenyzője megelőzte a 7. pozícióban végző Daniel Ricciardót és 8. helyezett Danyiil Kvjatot, délután már az első alakulat bizonyult erősebbnek, a versenyzők 5. és 6. helyet szereztek, ezúttal Kvjat-Ricciardo sorrendben.



„Az autót komfortosnak éreztem ma, és sikerült teljesíteni programunkat. Eddig a kilátások jónak tűnnek, de ma péntek van, a hétvége még előttünk áll, korai jóslatokba bocsátkozni” – fogalmazott a Red Bull sajtóközleményében Danyiil Kvjat. „Néhány újítást kaptunk, ezek pedig megadták, amire szükségünk van, többé-kevésbé. Úgy hiszem, holnap többet fogunk tudni arról, hol állunk a tempóval. Este keményen fogunk dolgozni, hogy az autót olyan gyorssá tegyük, amennyire lehetséges, akárcsak minden más csapat.”

Megszólalása alapján Ricciardo nagyobb magabiztosságot merít a ma látottakból, mint csapattársa, az ausztrál pilóta sorai közt sokkal több optimizmus érezhető. „Egészen jó napunk volt ma, úgy gondolom, egyelőre minden rendben van. A pozíciók relatíve jók, szerintem pedig a köridők tovább javulhatnak. Egy kicsit többet akarunk kinyerni az autóból, ha pedig holnap sikerül megtennünk a lépéseket, melyekről úgy gondoljuk, képesek vagyunk megtenni őket, akkor jobban fog festeni a helyzetünk” – fogalmazott Ricciardo, aki egy évvel ezelőtt dobogóra állt Silverstone-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: