DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Susie Wolff örül, hogy közel maradt Massához

Ritka lehetőséget kapott a Williams pilótanője azzal, hogy pályára vihette a csapat F1-es gépét a silverstone-i edzésen. Ő ugyan örül, Massa és Bottas azonban már előre félnek az időmérőtől.

Susie Wolff már a spielbergi teszten is beülhetett az FW37-es modellbe, ott azonban a rossz idő miatt nem körözhetett sokat. A Brit Nagydíj első edzésén azonban 19 kört futva teljesítette a rá kiszabott teljes programot, miközben a 13. helyen végzett.

„Jó érzés volt visszaülni az autóba, különösen itt, Silverstone-ban. Nem könnyű ilyen hosszú idő után beugrani, így nem is olyan rossz, hogy nyolc tizedre tudtam kerülni Felipéhez. Egy kicsit még hagytam is benne, de teljesítettem a programot. A csapat jó munkát végzett a felkészítésemmel, és hálás vagyok nekik ezért” - nyilatkozta a skót pilótahölgy.

Dppi_00115010_052



Wolff vezetésének persze Valtteri Bottas örült legkevésbé, hiszen emiatt neki kellett a partvonalról néznie a délelőtti gyakorlást. „Az első edzés kihagyása azt jelentette, hogy a második kezdetén is a körülményekhez való alkalmazkodással kellett töltenem egy kis időt” - panaszkodott. „A köridőket elnézve még találhatunk egy kis tempót, és néhány változtatás elvégzése ebben segíthet is. Egyetlen körön nehezemre esett felmelegíteni a gumikat, így a továbbiakban erre fogok koncentrálni.”

Bottas aggodalmait látszik megerősíteni Felipe Massa véleménye is, aki szerint az autóik olyan problémával küszködnek, ami az időmérőn vetheti vissza őket.

„Nem volt könnyű napunk, hiszen nehezen találtuk meg a megfelelő balanszot, különösen új gumikon és kevés üzemanyaggal. Feltankolt állapotban azonban az autó már következetesen viselkedett, pont úgy, mint arra számítottunk. Most az a legfontosabb, hogy az új gumikra koncentráljunk az időmérő előtt, hiszen a versenytempónk nincs olyan messze a várttól” - összegezte napját a brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: