DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Red Bull: A versenyzőkkel biztosan nincs probléma

Az F1 négyszeres bajnokcsapata idén minden elváráson aluli szezont teljesít, ami azonban biztos, a versenyzőket nem okolják érte. A csapatfőnök szerint Ricciardo elképesztően jól vezet, az utóbbi időben pedig a balszerencsés Kvjat is belejött.

A Red Bull mindössze negyedik pozíciót foglal el a konstruktőri világbajnokságban, melyet tavaly másodikként zárt – a probléma az, hogy még a harmadik helyezettől, a Williamstől is óriási (64 pontos) a lemaradásuk. A legjobb öt közé versenyen csupán Monacóban tudtak bekerülni, és míg az egyéni bajnokságban előző évben harmadik és ötödik helyet szereztek, jelenleg csupán a hetedik és nyolcadik pozícióban állnak.

Bár a motorszállító Renault ellen többször valóságos háborút indítottak az elmaradó teljesítmény okán, Christian Horner csapatfőnök szerint a versenyzőkben nem kell hibát keresni, ellenkezőleg, azt várja, hogy végre versenyképes autó kerüljön alájuk. „Nagyszerű, hogy együtt dolgozhatunk vele” – értékelte Daniel Ricciardót, aki tavaly három futamot nyert meg.



„Leszegi a fejét és megbirkózik a helyzettel, egy pozitív fénysugár. A sportban változnak a dolgok, néha rosszabb sorozatod van, ő pedig még balszerencsés is. Remélhetőleg azonban a szerencséje fordulni fog. Hihetetlenül jól vezet, mi pedig bízunk benne, hogy hamarosan olyan autót adunk neki, amelyben a benne rejlő képességeket teljesen ki tudja használni.”

Aztán Danyiil Kvjatra váltott, aki szezon elején jelentősen elmaradt Ricciardótól, azóta viszont több alkalommal megelőzte az ausztrált: „Egyre jobb és jobb lesz. A szezon előtt tisztában voltunk benne, hogy még kiforratlan, fiatal fiú egyetlen éves tapasztalattal. Sok gondja volt, köztük motorhibák, így nagyon nehéz megítélni őt az első pár verseny alapján. De Monaco óta az önbizalma nőtt, Montrealban remekül versenyzett. Ausztriában szintén jó formát mutatott, de egyszerűen balszerencsés volt a rajtnál, ahol autók fulladtak le és lassultak be előtte, ami miatt sérülés történt a karosszéria alatt” – magyarázta a csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: