DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Fenyegetéssel maradna Monza a naptárban?

Folytatódik az Olasz Nagydíj tradicionális helyszínének egyre elkeseredettebb küzdelme: egy politikus szerint a helyes út az lenne, ha a Ferrari kiszállással fenyegetné meg az F1-et.

A Formula-1-es Olasz Nagydíjnak 1950 óta egyet leszámítva minden évben otthont adó monzai versenypálya sorsa továbbra sem biztos 2017-től fogva, az érintettek azonban minden eszközt megragadnak, hogy a versenynaptárban maradhassanak. Közösködni azonban nem akarnak: az egykori F1-es pilóta, Ivan Capelli beszélt arról, hogy Imolával felváltva csak végső esetben hajlandók házigazdák lenni.

Olaszország Lombardia régiójának elnöke, Roberto Maroni is szívén viseli a Milánó közelében található versenypálya sorsát: a politikus egyenesen úgy fogalmazott, „háborúba megy” Bernie Ecclestone-nal szemben, hogy biztosítsa a közel százéves monzai aszfaltcsík sorsát. Emellett elárulni, a Ferrari teljes támogatásáról biztosította a szervezőket.

Roberto Maroni


„A helyes megoldás az, hogy nyomást gyakorlunk, bevonjuk a közvéleményt, az olasz kormányzatot és a Ferrarit” – jelentette ki Maroni, aki úgy érzi, a fenyegetés lenne a célravezető megoldás. „Szeretném, ha a Ferrari azt mondaná: ha nem lesz több nagydíj Monzában, mi sem veszünk részt a Formula-1-ben.”

Az olasz La Gazzetta dello Sport lap beszámolója szerint Maroni és a Scuderia elnöke, Sergio Marchionne hétfőn egy Alfa Romeo-múzeum megnyitóján egyeztettek. „Megkértem Marchionnét, támogassa kezdeményezésünket, ő pedig azt mondta, megtesz mindent, ami a Ferrari részéről tehető, hogy Monzában tartsa a nagydíjat. Nagyon elégedett vagyok, most pedig tovább folytatjuk csatánkat a verseny biztosságért, mert a Formula-1 nem létezhet Monza nélkül” – fejezte be Maroni.

Mi abban azért kételkednénk, hogy Marchionne olyasfajta segítségre gondolt, mint amilyent a politikus felvázolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: