DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Csalódottság beszélt Ricciardóból

Az ausztrál F1-es pilóta finoman szólva nem volt elégedett a Red Bull autójával – a csapatfőnök szerint a frusztráció beszélt belőle, emellett nem a fejlesztések, hanem beállításai voltak rosszak.

Daniel Ricciardo tekinthető a 2015-ös Kanadai Nagydíj egyik nagy vesztesének: a tavalyi futamgyőztes – pályafutása első sikerét érte el Montrealban – a versenyen mindössze a 13. helyen ért célba, amióta a Red Bullnál szerepel, először fejezett be futamot úgy, hogy nem szerzett pontot. A csalódott ausztrál még az időmérő után kijelentette, a Red Bull újabb fejlesztései semmit sem érnek. Ezt cáfolta csapatfőnöke, Christian Horner.

„Úgy gondolom, volt egy kis frusztráció a megjegyzéseiben, mivel nem volt elégedett a teljesítményével. Nyilván legyőzte őt a csapattársa, az elvárásai pedig itt különösen magasak voltak a tavalyi év után” – idézi a motorsport.com Hornert, akinek meggyőződése, hogy a Red Bull – amely csupán Monacóban fért be idén a legjobb öt közé – valójában javult. „Úgy gondolom, folyamatosan fejlődünk a karosszériával. Malajzia óta fejlesztünk rajta, és még sok minden fog sorra kerülni az év folyamán.”



„Úgy gondolom, a tavalyi autóhoz képest a lassú kanyarokban továbbra is gyengélkedünk, az orra vonatkozó szabályok ártottak nekünk azon a területen. Most azonban már kezdjük tudni kezelni, az eljövendő néhány versenyen további lépéseket tehetünk meg.”

Visszatérve Ricciardóra, a csapatvezető úgy gondolja, a versenyzőnek nem sikerült megfelelő beállítást találnia. „Egész hétvégén nem tudott az ablakon belülre kerülnie. Azt mondta, kicsit olyan volt, mint 2013-ban, amikor szenvedett Jean-Eric Vergne-hez képest. Nem tudta megtalálni a beállítást, ami működött neki. Boncolást fogunk végezni, megpróbáljuk megérteni a miértet. Magasabbra állítottuk a leszorítóerőt az autóján, hogy ezzel segítsük, aminek jobb teljesítményt kellett volna biztosítani alacsony sebességnél. De valamilyen okból jobban elhasználta az abroncsokat, mint Kvjat.”

Kitért a két pontot szerző Danyiil Kvjatra is, aki sorozatban a második futamon végzett Ricciardo előtt. „Ő szuper munkát végzett, áthozta a formáját Monacóból, a magabiztossága folytatódott itt is. Mindent kihozott az autóból, ami benne volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: