DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A legőrültebb szám Hamilton új fizetéséről

Az angol sajtó minden eddiginél nagyobbnak vizionálja Lewis Hamilton jövő évi fizetését: ha állításuk igaz, a kétszeres F1-es bajnok 400 millió forintot fog zsebre tenni hetente. A Mercedes szerint az állítás képtelenség.

A Monacói Nagydíjon végre befejeződött Lewis Hamilton hosszú ideje húzódó szerződés-ügye, mikor a Mercedes bejelentette, hogy 2018-ig, azaz újabb három évre meghosszabbította a pilóta kontraktusát. A megállapodás feltételei azonban természetesen továbbra sem kerültek nyilvánosságra, így még mindig spekuláció tárgya az is, mennyit kereshet Hamilton a következő idénytől.

A sajtóban keringő korábbi híresztelések a három évre 150 millió dollárról, avagy 100 millió fontról szóltak – amely már önmagában is hatalmas szám –, a londoni The Times azonban most arról írt, hogy a 2008-as és 2014-es világbajnok bére 231 millió dollárra (évi 77 millió) rúghat. Ez heti 1,5 millió dollárt, azaz több mint 400 millió forintot jelent.



„Forrásaink azt mondják, hogy Hamilton mint világbajnok eldöntötte, neki kell a rajtrács legjobban fizetett versenyzőjének lennie, és azon igyekszik, hogy túlszárnyalja Sebastian Vettel és Fernando Alonso keresetét” – írta a lap. Sajtóértesülések szerint Alonso és Vettel egyaránt 50 millió dollárt keres, utóbbi azonban bónuszokkal akár 80-at is kaphat.

A Mercedes azonban tagadta a hírek hitelességét. „Ilyen számokról beszélni teljes illúzió” – jelentette ki Toto Wolff, a Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója. Úgy fogalmazott, az említett sajtóbeszámoló közelebb áll egy szatírához, mint a valósághoz. „A Mercedesnél elkötelezettek vagyunk a hatékonyság iránt, akkor is, ha a versenyzők fizetése kerül sorra. Tökéletes tárgyalási szituáció sosincsen. De mivel Lewis továbbra is velünk akar lenni, mi pedig meg akarjuk tartani őt, arra van szükség, hogy egy közös alapot találjunk a két oldal számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: