DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean: Csak egy repülő autót láttam

A csapat a pontszerzésben reménykedve vágott neki a Monacói F1-es Nagydíjnak, de mindkét versenyző nullázott: Romain Grosjeannal a felzárkózó Max Verstappen ütközött.

A Lotus franciája már a versenyhétvége kezdete előtt tudta, hogy váltócsere miatt öt rajthelyes büntetéssel fogják sújtani: végül a 15. pozícióból kezdhette meg a mai futamot. Az egy egységet érő tizedik helyen haladt, mikor a friss gumikon rohamtempóban felzárkózó Max Verstappen célkeresztjébe került. A holland versenyző ütközött vele az első kanyarban – az incidens által kiváltott biztonsági autós fázis kavarta fel végül a verseny végeredményét. Bár Verstappen riválisát hibáztatta korai fékezésért, a versenybíróság a Toro Rosso újoncát kiáltotta ki vétkesnek, aki Kanadában öthelyes rajtbüntetést kap. 

 
2015. Monaco - FUTAM (2.videó)

Max Verstappen és Romain Grosjean balesete.

Posted by Legújabb F1 videók on 2015. május 24.

„Nem sokat láttam a Verstappennel való balesetből, csak az autóját, amint elrepült mellettem a levegőben! Monacóban nehéz előzni, azt hiszem, ezt ma ő is megtapasztalta. Megnyugtató, hogy rendben van, mivel az eset kissé veszélyes volt mindkettőnk számára, végül pedig egy nehezen kiharcolt pontba került” – idézi Grosjeant a csapat sajtóközleménye.

„Egészen addig a versenyem egész jól telt, ha tekintetbe vesszük, honnan indultunk. Az autóban jó volt az érzés, és a stratégia is jól működött. A baleset után körbefordultam, így meggyőződtem róla, hogy mind a négy kerék megvan. A tükörbe néztem, és láttam, hogy a hátsó szárny is a helyén maradt. Aztán folytattam a versenyt.” Meglepő, de Grosjean a 12. pozícióban be tudta fejezni a futamot.

A csapattárs Pastor Maldonado nyolcadik rajthelye reményekkel kecsegtetett, a venezuelai azonban kiesett, a szezon hatodik versenyén már ötödszörre – ismét önhibáján kívül. „A fékekkel volt problémám, és éreztem, hogy a fékpedál már az elejétől fogva nincsen rendben. Egyre rosszabbá vált, így ki kellett állnom az autóval. Nagy kár a csapatért, jó autónk volt itt, jó tempónk, és úgy érzem, erős stratégiánk is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: