DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Raikkönen szerint a Williams autója előzésbiztos

Különös magyarázattal állt elő a Barcelonában ötödikként, Valtteri Bottas mögött végző finn versenyző: azért nem tudta megelőzni a Williamst, mert a mögötte haladó autó aerodinamikája megváltozik.

Kimi Raikkönen a hetedik rajtpozícióból kezdhette csak meg a Spanyol Nagydíjat, ám az első körben már ötödikként haladt. Ennél előrébb azonban a futam leintéséig sem tudott kerülni, hosszú időt töltött a negyedik helyen haladó, a Ferrari két kiállásos taktikájával szemben háromszor kereket cserélő Valtteri Bottas mögött, akit – akárcsak Bahreinben csapattársa, Sebastian Vettel – nem tudott megelőzni.

„A legjobbat próbáltuk nyújtani, a végén pedig összeakadtunk a Williamsszel, de nagyon nehéz volt előzni. Úgy tűnik, hogy az az autó egészen összezavarja a mi aerónkat, aztán pedig az egyenesekben jó sebességet tudnak tartani. Megpróbáltuk, de nem tudtuk megelőzni őket” – idézi a crash.net Raikkönen verseny utáni magyarázatát.



A hétvége előtt jónak tűntek a Ferrari esélyei, hogy Spanyolországban birokra keljen a Mercedesszel, ehhez képest az olasz istálló alulteljesített, Sebastian Vettel 45 másodpercet kapott a futamgyőztes Nico Rosbergtől. A német szerint a gyengébb verseny nem mutatott reális képet, Raikkönen azt hangsúlyozta, tanulhatnak a tapasztaltakból.

„Ha a tesztekhez és a tavalyi évhez hasonlítjuk a köridőket, akkor a helyzet nem olyan jó, mint az előző versenyeken. Ha ismernénk az okát, könnyebb lenne kijavítani vagy megérteni, de nem igazán tudjuk. Egy eltérő dolgot próbáltunk ki az autómon, ami talán nem volt ideális, de az ilyenekből tudunk tanulni, és segíthetnek minket a jövőben.”

A finn pilóta továbbra is negyedik a bajnokságban: Sebastian Vettel már 28 ponttal gyűjtött többet nála, míg Valtteri Bottas lemaradása 10 egység.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: