DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Maradt még köridő az autóban Norris szerint

Magabiztosan érezte magát az autóban a Szingapúrban pole-pozíciót szerző Lando Norris, aki elmondta: még több is volt a McLarenben, mint amit a Q3 végén láthattunk tőle.

Idei szezonja ötödik pole-pozícióját szerezte meg Lando Norris a Szingapúri Nagydíj időmérőjén. A mclarenes bő két tizedmásodperccel előzte meg második helyen végző riválisát, a Red Bull-os Max Verstappent, ezzel a brit pilóta indulhat az élről a holnapi futamon.

„Nehéz volt” – kezdte értékelését a kvalifikáció után Norris. „Küzdöttem azzal, hogy folyamatosan fejlődni tudjak és javítani tudjak a köridőmön, miközben a többiek körülöttem egyre gyorsabbak lettek. Ez elég nagy nyomást helyezett rám, különösen úgy, hogy csak egy köröm volt a végén. Végül elég lett a pole-hoz, örülök neki. Egész hétvégén jónak érződött az autó, magabiztos voltam, az időmérőn talán kicsit kevésbé, de sikerült elvégeznünk a munkát.”



Az időmérő harmadik szakaszában Carlos Sainz balesete miatt egy időre megszakították piros zászlóval a Q3-at, Norris pedig emiatt nem tudta befejezni az első gyorskörét. A kvalifikáció legvégén egy utolsó próbálkozása maradt, hogy megszerezze a rajtelsőséget.

„Én szeretem az ilyet, felgyorsítja a szívverésed, jó móka. Az utolsó gyorsköröm nem volt olyan jó, mint a piros zászló előtti, úgyhogy egy pici maradt benne. De ahogy mondtam, az autó jónak érződött, emiatt pedig én is magabiztos voltam, így meg tudtam csinálni a kört. Elvégeztem a munkát, amit ma el kellett. Izgatott vagyok, mire leszünk képesek holnap” – mondta a brit.

„Tudtam, hogy gyorsak vagyunk, ezért bíztam benne, hogy elég lesz, ha csak annyit csinálok, amit eddig is csináltam a hétvége folyamán. Jó érzés, hogy nem kellett a végsőkig elmennem, Trükkös volt, az út elég hepehupás, sokat ugrált az autó. Megfizeted az árát, ha túlságosan nyomod neki, de én nyugodt maradtam, és azt tettem, amit kellett” – nyilatkozta Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: