DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Verstappen botrányt csinált az FIA sajtótájékoztatóján

Nem múlt el nyomtalanul Max Verstappenben az FIA tegnapi beidézése és büntetése, ma nem volt hajlandó beszélni a hivatalos sajtótájékoztatón.

Egyszavas válaszokat adott az FIA időmérő utáni hivatalos sajtótájékoztatóján Max Verstappen. 

Mint ismert, a világbajnokot tegnap közösségi munkára ítélték, mert az FIA szerint oda nem illő nyelvezetet használt a csütörtöki sajtótájékoztatón, de semmit nem tett Kevin Magnussennel szemben, aki ennél sokkal keményebb hangnemet alkalmazott egy másik interjú során.

f1-redbull-verstappen-1



Verstappen erre úgy reagált, hogy ezek szerint csak a hivatalos sajtótájékoztatón nem káromkodhat, máshol szabad, úgyhogy ezen az eseményen ne nagyon kérdezzenek tőle semmit – ma pedig tartotta magát ehhez.

A Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem szeretne többet beszélni, mert még a végén megbüntetik és plusz munkanapra kötelezik, az egyik kérdésre azt válaszolta, hogy „ezt inkább máshol beszéljük meg”, és összességében sem volt hajlandó egy-egy szónál többet mondani.

„Sokat” – válaszolta arra a kérdésre, hogy min változtattak tegnaphoz képest az autón.

„Tudnád részletezni?” – hangzott a kérdés.

„Nem, mert talán megbüntetnek, jobb nem mondani ennél többet.”

„Magabiztos vagy-e a versenytempótokkal?” – jött a kérdés. „Talán” – hangzott a felelet.

„Mennyire ugrás az ismeretlenbe a futam a tegnapi gondok után?” – „Ismeretlen” – jött a válasz.

A stratégiával kapcsolatban pedig annyit mondott, hogy „Majd holnap meglátjuk.”

 

Utána már válaszolt

A sajtótájékoztató bojkottálása után, a Red Bull hospitalityje felé sétálva azonban minden újságírói kérdésre válaszolt Verstappen, ezzel is megmutatva, hogy mennyire elege van az egész helyzetből.

Lando Norris és Lewis Hamilton is támogatta a kérdésben, azt mondták, hogy szerintük vicc a holland büntetése, és remélik, hogy nem kell letöltenie végül. Verstappen az említett "after" beszélgetésen azt is elmondta, hogy sokat jelent neki, hogy a kollégái kiálltak mellette.

„Nos, nevetségesnek tartom, ami történt, akkor miért kellene teljes körű válaszokat adnom? Mert most precedenst akarnak teremteni. Az emberek a múltban figyelmeztetést vagy egy kis pénzbírságot kaptak. Most velem még nagyobb példát akartak statuálni, azt hiszem, ami számomra persze kicsit furcsa. Én nem káromkodtam senkivel, csak mondtam egy dolgot az autómra (jelesül azt, hogy „el van b*va” – a szerk.), és ennyi. De nem haragszom a stewardokra, jót beszélgettünk, nekik egyszerűen követni kell az előírást. Ez nekik is nehéz” – mondta séta közben a holland.

Arra a kérdésre, hogy szerinte újra jelenése lesz-e a stewardoknál a mostani viselkedése miatt, Verstappen azt mondta: „Válaszoltam a kérdésekre. Válaszolni kell. Nem csináltam semmi furcsát.”

Hamilton és Norris reakciói ebben a cikkben olvashatók!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: