DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

„Okosabbak a többieknél” – Norris Verstappenről és Hamiltonról

Lando Norris szerint jobban olvassa a futamot a többi F1-es pilótánál Max Verstappen és Lewis Hamilton, tudja, hogy nehéz dolga lesz ellenük a Szingapúri Nagydíjon.

Egyértelmű tempófölényben van ezen a hétvégén mindenkivel szemben Lando Norris, amit az időmérőn sikerült is pole-pozícióra váltania, így az első helyről rajtolhat a Szingapúri Nagydíjon – azonban mellőle Max Verstappen, mögüle pedig Lewis Hamilton indul, és a brit tudja, hogy a két rutinos világbajnok mindent meg fog tenni a sikerért.

 „Ez mindig valami olyasmi, amire számítani kell, Ausztriában nagyszerű csatát vívtam Maxszel, bárhogy is végződött, és más pályákon is” – mondta Norris a Formula.hu részvételével zajló sajtóbeszélgetésen.

„Ez nem változtat semmin, csak valószínűleg megpróbálnak majd több trükköt bevetni, mivel okosabbak, mint más versenyzők, és tudják, hogyan kell játszani a hosszabb-rövidebb játékot (olvasni a futamot), valószínűleg jobban is, mint más versenyzők. Úgy értem, elég király, hogy itt vagyok, és ott van az összes bajnoki cím, és valami 150 győzelem közöttük, semmihez sem tudom őket hasonlítani.”

f1-norris-verstappen-hamilton-szingapúr



A várható „trükkök” ellenére Norris is eltökélte, hogy nem hagyja, hogy a helyzet elvonja a figyelmét, és mindkettőt „tiszta versenyzőnek” nevezte.

„Menő dolognak tartom, hogy itt vagyok közöttük, és úgy gondolom, hogy ez elég király, szóval nagyon tisztelem őket, és már régóta felnézek mindkettőjükre, mind szó szerint, mind mentálisan” - mondta.

„Ez nem változtat azon, amit csinálok, ahogyan kimegyek és vezetek, főleg azért, mert amikor a pályán vagy, és talán egy kicsit jobban tudom, hogy mit várhatok tőlük, miután láttam őket vezetni, amit tisztelettel tesznek, és mindketten tiszta versenyzőként akarnak vezetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: