DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg nyitott az F1 és a WEC felé is

A hétvégén első aktív F1-es pilótaként a WEC-ben rajthoz álló Nico Hülkenberg pozitív tapasztalatokkal távozott Spából, s nem zárható ki, hogy ebben az irányban kívánja folytatni karrierjét.

Igazán különleges hétvégéje volt Nico Hülkenbergnek, aki a Porsche gyári csapatával részt vett a spái 6 órás versenyen, s ezzel az első aktív Formula-1-es pilóta lett, aki rajthoz áll az ebben a formában 2012-ben útjára indult WEC-sorozatban. A szerepléssel kapcsolatban sokan máris megszellőztették, hogy Hülkenberg, aki természetesen a júniusi Le Mans-on is ott lesz a német csapat színeiben, esetlegesen hosszú távon nem a Formula-1-ben, hanem az endurance-versneyzésben képzeli el a jövőjét.

A motorsport.com kérdésére felelve a német kifejtette, hogy túl korai még azon gondolkodni, hogy melyik irányban folytassa karrierjét – azaz nem is cáfolta egyértelműen, hogy elhagyhatja a Formula-1-et, ahol vitathatatlan tehetsége ellenére nem tudott ülést kapni az élcsapatoknál: „Hogy őszinte legyek, majd Le Mans után mérlegelem, hogy mennyire tetszik ez a dolog. Hogy akár itt, akár az F1-ben van-e jövőm vagy nincs...? Szerintem még teljesen nyitott a dolog, az évnek e szakaszában korai lenne erről bármit is mondanom.”

hulk_porsche_spa2



A Force India versenyzőjének szavaiból egyelőre mindenesetre úgy tűnik, hogy pozitív érzésekkel távozott első hétvégéjéről: „Nyilvánvaló, hogy itt minden dolog új volt a számomra. Mindent egybevetve úgy gondolom, hogy jól ment, még akkor is, ha nem épp ilyen végeredményben reménykedtünk. De ez nem is az eredményről szólt, hanem a tapasztalatszerzésről. A forgalom például koránt sem volt olyan vészes, mint azt gondoltam volna, sőt őszintén megmondom, kimondottan élveztem a forgalomban vezetést.”

 

Hülkenberg ettől függetlenül elsődlegesen azért Formula-1-es versenyzőnek tartja magát, így nem hiszi, hogy bármilyen nehézsége adódna majd a „visszaszokással” a hétvégén Spanyolországban: „Most is magamban érzem a Formula-1-et. Csak ki kell venni a másik szoftvert a fiókomból, és újra fel kell telepíteni a fejemben!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: