DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

FP1 és GP2: Dupla élvezet a Ferrari-juniornak

A Ferrari F1-es pilótaneveldéjének olasz reménysége, Lello Marciello pénteken és szerdán is vezetheti a Saubert Barcelonában – ráadásul eközben a GP2-ben is lesz feladata, ahol nullázással kezdte az évet.

A Ferrari versenyzői akadémiájának jelenlegi elsőszámú reménysége, az idei évet a Sauber harmadik versenyzőjeként töltő Raffaele Marciello ezen a hétvégén két fronton is helyt kell, hogy álljon, hiszen a GP2 idei második fordulója mellett az F1-es Spanyol Nagydíj első pénteki szabadedzésén is szerepet kap, ráadásul a futamot követő szerdán egy teljes napig tesztelheti majd a C34-est. A két évvel ezelőtti F3-as Európa-bajnok már várja a kettős kihívást:

„Összességében ez egy elég zsúfolt hétvége lesz a számomra, hiszen a GP2-es kötelezettségeim mellett a pénteki első szabadedzésre a Sauber C34-Ferrariba is beszállok. Már alig várom, hiszen nagyon szeretek ezen a gyors és lassú kanyarokat is tartalmazó pályán vezetni. Egy körön belül fontos az állandóság, hiszen ha az első, gyors kanyarokat tartalmazó szektort túlerőlteted, akkor a lassú kanyarokkal teli utolsóban bajba kerülhetsz a túlmelegedés miatt.”

marciello_sepang



„A kedvenc részem a második szektor bal-jobb-jobb kombinációja, a 7-9-es kanyar, ami nagyon gyors. Ezeket egyébként is szeretem, a hármason is nagyszerű átmenni. A versenyhétvége után a szezonközi teszt második napján is lehetőségem lesz a Sauber vezetésére. Nagyon várom, hogy egy egész napon át tesztelhessek, így megtehessek jó néhány kilométert.”

A Sauber megosztotta a Marciello autóba ültetésével járó „kiesést” állandó versenyzői közt: a péntek délelőtti szabadedzést Marcus Ericsson, míg a jövő heti tesztet Felipe Nasr lesz kénytelen kihagyni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: