DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Több csapat az FIA ellen fordulhat az EU-nál

Friss sajtóértesülések szerint újabb lendületet kaphat az F1 működésének igazságtalanságára irányuló uniós vizsgálat, miután több csapat mérlegeli a lehetőséget, hogy hivatalos panaszt tesz az FIA-ra.

Az Európai Parlament brit képviselője, Annaliese Dodds még tavaly novemberben vetette fel, hogy a Formula-1 irányítása igazságtalan, s kérdéseket fogalmazott meg az FIA felé, melyek mindenekelőtt azt firtatták, hogy jogosnak nevezhető-e az, hogy a pénzdíjak 46 százalékát három istálló kapja meg, valamint az, hogy a nemrég létrehozott döntéshozó testületben, a Stratégiai Csoportban csak hat csapat képviseltetheti magát.

A Pitpass most a Sunday Expressre hivatkozva azt állítja, hogy több (meg nem nevezett) csapat is mérlegeli annak lehetőségét, hogy hivatalosan panaszt tesznek az Európai Bizottságnál, ezzel elősegítendő a képviselőnő által tavaly ősszel kezdeményezett vizsgálat lefolytatását.

euf1



Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős uniós biztos, aki nemrég vizsgálatot kezdeményezett olyan nagy cégek, mint a Google és a Gazprom ellen, a lap feltételezése szerint jelezhette a szóban forgó csapatoknak, hogy csakis akkor lendíthető tovább az ügy, ha ők is megteszik a szükséges lépéseket.

Novemberben a Formula.hu is foglalkozott a tervezett vizsgálattal, akkor a német AMuS arról számolt be, hogy a Ferrari egyedi jogosítványai is problémásak lehetnek az Unió szemében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: