DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

"Hadd válasszanak a csapatok gumikeveréket!"

A Force Indiánál úgy gondolják, hogy taktikailag izgalmasabb lenne, ha az F1-es gárdák maguk választanák ki, milyen összetételű Pirellikkel akarnak versenyezni.

A sportág hivatalos gumiszállítója a héten jelentette be, milyen párosítású abroncsokat szállít majd a soron következő négy futamra, Barcelonára, Monacóra, Montrealra és a Red Bull Ringre. Otmar Szafnauer, a Force India műveleti igazgatója azonban úgy látja, hogy mindenki sokkal jobban járna, ha a csapatok saját maguk választanák ki a két-két lágy és kemény keveréket az egyes futamokra.



„Ha a csapatok egy hónappal a verseny előtt a Pirelli tudtára adják, hogy milyen keverékeket szeretnének használni, a gyártónak lenne ideje elkészíteni őket” – nyilatkozta Szafnauer az Auto Motor und Sport-nak. „Ezt követően a gumiválasztásunk egészen a versenyt megelőző csütörtökig titokban maradna, és a megismerése után egy napig lehetne miről beszélni” – tette hozzá.

Ha egyszer így történne, az nagyobb variációs lehetőséget biztosítana a versenystratégiák terén, hiszen a csapatok mindig olyan keverékű abroncsokat választanának, melyek legjobban illenek az autóik karakterisztikájához.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: