DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Nem óvatoskodik gumikínálatával a Pirelli

Az olasz cég a soron következő négy F1-es versenyre jelölte ki keverékeit, Barcelona és a másik három helyszín, Monaco, Montreal és Ausztria éles ellentétben állnak egymással.

A május 10-én esedékes Spanyol Nagydíj helyszínéről, Barcelonából a Pirelli bőven rendelkezik adatokkal, hiszen két téli tesztet is tartottak itt: ezért döntöttek úgy, hogy az abroncsoknak nagy terhelést jelentő pályára a közepes és kemény keverékeket szállítják el.



Monaco a versenynaptár leglassabb állomása, így itt sem okoz meglepetést a szuperlágy-lágy kombináció. Érdekesebb azonban, hogy a két ezutáni aszfaltcsíkon, Kanadában és a Red Bull Ringen is ugyanez marad a felhozatal. Az Autosport szaklap „agresszív” jelzővel illette a Pirelli döntését – mivel tavalyhoz képest jelentősen gyorsultak az autók, ezáltal nőtt az abroncsok terhelése, érthető lett volna egy konzervatívabb választás. Az olasz cég Kanadát illetően a megszokott hűvös időjárással, Ausztriára vonatkozóan a viszonylag alacsony átlagsebességgel és kiszámíthatatlan időjárással indokolta választását.

A soron következő négy helyszín gumikínálata:

Spanyol Nagydíj

május 10.

közepes

kemény

Monacói Nagydíj

május 24.

szuperlágy

lágy

Kanadai Nagydíj

június 7.

szuperlágy

lágy

Osztrák Nagydíj

június 21.

szuperlágy

lágy

Összehasonlításként az első négy futam választéka:

Ausztrál Nagydíj

március 15.

lágy

közepes

Maláj Nagydíj

március 29.

közepes

kemény

Kínai Nagydíj

április 12.

lágy

közepes

Bahreini Nagydíj

április 19.

lágy

közepes

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: