DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ő akar Alonso vagy Button utódja lenni

A McLaren juniorprogram tagjának, a 20 éves Nyck de Vriesnek határozott céljai vannak: két erős szezonnal 2017-ben a csapat F1-es versenyzője akar lenni, az egyik világbajnok helyén.

A holland reménység idén teljesíti első szezonját a Formula-1 közvetlen előszobájának tekinthető Formula Renault 3.5-ben, a DAMS csapattal – a háttér nem lehet majd kifogás, ezzel az istállóval nyert bajnoki címet, aztán lépett fel rögtön a királykategóriába az előző és azt megelőző évben Carlos Sainz Jr. és Kevin Magnussen. A WSR szezonja ezen a hétvégén indul, de Vries azonban már távlati célokban gondolkozik: a jelenlegi rutinos páros, Fernando Alonso és Jenson Button egyik tagját váltaná.

„A McLaren két évre írt alá jelenlegi versenyzőivel” – mondta de Vries a gpupdate.net-nek a két pilótáról. „Ez egy lehetséges helyet jelent 2017-ben, és ez az igazi cél. Én úgy gondolom, teljesen az én kezemben van a sorsom. Amíg bizonyítani tudom a rátermettségem a következő két évben… meg vagyok róla győződve, hogy a teljesítményemmel esélyt nyerhetek. Maximálisan hiszek benne.”



„Ismerem a DAMS csapatot, akik megnyerték az elmúlt két bajnoki címet, és azt is tudom, hogy akik a 2.0-ról a 3.5-re váltva náluk versenyeztek az utóbbi időben, jól szerepeltek” – folytatta az említett széria, a Formula Renault 2.0 Eurocup 2014-es bajnoka. „De nem hagyom magam becsapni. Kívülről mindig egyszerűnek tűnik, ha egy versenyző vagy csapat dominál, de az évek során magam is rájöttem, hogy ez nem megy ilyen egyszerűen.”

Ami biztos, a 20 éves pilóta kemény fába vágja fejszéjét, Fernando Alonso ugyanis biztosan két évnél többet tervez a McLarennél, a fiatal tehetségek pedig sorban állnak: Kevin Magnussen bízik benne, hogy visszakerülhet az F1-be, és talán nála is jobbak Stoffel Vandoorne esélyei, aki az első futam után vezeti a GP2-es bajnoki címet, és igazán nagy bravúr lenne bármelyik riválisától, ha sikerülne idén megszorongatnia őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: