DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Rosberg újra győzni fog”

Mondja Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke. Szerinte pilótája csattanós választ adott az elmúlt hétvégi Bahreini Nagydíjon mutatott teljesítményével mindazoknak, akik leírták őt.

Nico Rosberg számára nehezen indult az év, amit persze abból a szempontból furcsa leírni, hogy végső soron idén még nem volt olyan világbajnoki futam, amin ne állt volna dobogóra – két második és két harmadik helye van eddig. Igen ám, de mindeközben csapattársa, a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton a négyből három futamot megnyert, és miközben Rosberg rendre a Ferrarikkal csatázik, addig a brit fokozatosan lépdel el tőle a bajnoki tabellán.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint azonban csak idő kérdése, hogy forduljon a kocka, és Rosberg is megszerezze idei első győzelmét, megkezdve a felzárkózást Hamiltonra. Mindezt német pilótája legutóbbi, bahreini versenyen nyújtott teljesítményére alapozza, amelyen Rosberg nem kevesebb mint négy alkalommal előzte meg a pályán valamelyik Ferrarit, és a végén is csak egy műszaki probléma miatt veszített párharcot Kimi Raikkönennel szemben.



„Mindenki, aki kételkedett Nicóban, a legjobb formájában láthatta őt versenyezni, keményen harcolva és szép előzéseket bemutatva. Mindent jól csinált. Kár, hogy a végén elveszítette azt a pozíciót a fékhiba miatt. Ha ez nincs, úgy gondolom, hogy maga mögött tartotta volna a Ferrarit, mert végig nagyon jól vezetett, de ott már nem volt fegyver a kezében, amivel védekezhetett volna” – idézi az autosport.com a vb-éllovas istálló vezetőjét.

Rosberg hátránya jelenleg 27 pont Hamiltonnal szemben, ami soknak és kevésnek is tekinthető akár. Ha azt vesszük, hogy egy győzelemért 25 pont jár, akkor sok, ha azt, hogy a 19-ből 15 futam még hátravan, akkor máris kevésnek tűnik. „Négy verseny telt el a szezonból, és másik 15 még hátravan – ez elég sok. Ezért a kivételesen jó bahreini teljesítményét látva nekem semmi kétségem nincs afelől, hogy legközelebb egy nagyon erős Nicót látunk majd a versenypályán, aki visszaküzdi magát a vb-címért folyó harcba.” 

Hogy mit kellene a németnek másképp csinálnia ahhoz, hogy legyőzze Hamiltont? „Szerezd meg a pole-t, és kontrolláld végig a versenyt az élről. Ezt láttuk Lewistól Kínában és Bahreinben is, és ez lehet mindennek a kulcsa Nico esetében is” – véli Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: