DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Max Verstappen az asztalt veri

A holland F1-es újonc kevésbé fogalmaz visszafogottan, mint édesapja, a sorozatos műszaki hibák miatt telt be nála a pohár. Háromszor ment már tönkre autója.

Max Verstappen, a Formula-1 történetének legfiatalabb versenyzője pályafutása első négy versenyéből mindössze egyszer ért el a célvonalig: Malajziában kiváló hetedik helyen futott be, a többi futamot azonban nem sikerült befejeznie. És nem rutintalanságából adódó vezetői hibák, hanem mindannyiszor műszaki probléma miatt. Érdekes, hogy míg a Toro Rosso nem is olyan rég dicsérte az erőforrásokat szállító Renault-t, Bahreinben Franz Tost csapatfőnök a holland De Telegraaf szerint „No komment”-tel válaszolt a dupla kiesésre – Carlos Sainz Jr. sem ért célba – irányuló kérdésre.



„Franz nem örül” – erősítette meg ezt Jos Verstappen, a holland pilóta apja. „Mindannyian elkeseredettek kissé, mert semmit sem tudnak tenni ellene. Minden, amit csinálhatunk, hogy várunk, és jobb időkben reménykedünk. Tudom, hogy a Renault mindent megtesz, hogy kijavítsa a problémákat, de ez nem lehetséges három hét alatt. A Formula-1 egy nagyon versenyképes sport.”

Kevésbé fogalmazott visszafogottan Max Verstappen, talán fiatal kora is közrejátszik kitörésében. „Talán ez egy új rekord. Kissé nevetséges. Természetesen aggódom a jövő miatt. Próbálok pozitív maradni, de most az öklöm az asztalt veri. Ez így nem folytatódhat tovább, de tudom, hogy ezt ők is megértik” – beszélt a fiatal versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: