DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa Maldonadót okolja elrontott versenyéért

Felemás versenyt futottak a Williams-pilóták: Felipe Massa a mezőny után indulva a 10. helyig ért fel, Valtteri Bottas pedig Sebastian Vettelt feltartva érte célba a dobogósok mögött.

Felipe Massa nem tudta erős pontszerző helyre váltani hatodik rajthelyét, hiszen a rajtrácson ragadt a felvezető kör kezdetén, és hiába adott bele mindent, csak a 10. helyig ért fel – a brazil Pastor Maldonadót okolta elrontott versenyéért.



„Nem volt jó verseny, hiszen sok problémám akadt, a rajtnál nem indult el a motor, így utolsóként kellett nekivágnom a futamnak” – idézte a Motorsport.com Felipe Massát. „Néhány autó megelőzése után, az első etapban Maldonado került mögém, és a négyes kanyarban nekiment a diffúzoromnak. Valami ekkor elromolhatott, hiszen elvesztettem az autó stabilitását, ettől kezdve nehéz versenyem volt a végéig. Egy pont jobb, mint a semmi, de most már a következőre kell koncentrálnunk” – mondta a brazil, aki nem volt boldog két kiállásos stratégiája miatt sem. „Nem gondolom, hogy olyan jó lett volna, hiszen két pozíciót is elvesztettünk a végén. Egyszerűen túl sok kör volt már a gumikban.”

Sebastian Vettel hibája játszott Valtteri Bottas kezére, aki a verseny utolsó részében tiszta autózással megtartotta negyedik helyét a fenyegető Ferrari-veszéllyel szemben. „Úgy gondolom, hogy ez volt a maximum ezzel az autóval. A futam utolsó 20 körében remek csatát vívtam Sebastiannal, addig viszont nem sok minden történt.”

„El kell hinni hogy jó dolgok is történhetnek, annak ellenére, hogy nincs meg a tempók hozzá. Annyi biztos, hogy a Mercedes és a Ferrari még mindig sokkal jár előttünk, hogy ha tiszta versenyt futnak. A problémáiknak köszönhetően harcolhattunk velük, ami jó móka volt.” A finn pilóta azt is hozzátette, mi hiányzott leginkább a Williamsnél. „Versenytempó és leszorítóerő – mechanikai téren még van hová fejlődnünk. Jó, hogy most három hét szünet következik, mert van időnk dolgozni az első négy verseny után.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: