DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes tart a Ferrari fenyegetésétől

A maranellói F1-es alakulat pozitív és egyre csak javuló formája ugyanis komoly fenyegetést jelenthet a Mercedes utóbbi időben látott egyeduralmára, illetve Hamilton és Rosberg bahreini győzelmi esélyeire.

Mindezt Toto Wolff, a világbajnoki címvédő istálló csapatfőnöke jelentette ki egy a Bahreini Nagydíj helyszínén, szombaton, az Autosport magazinnak adott nyilatkozatában. A német elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Ferrari immár nemcsak versenytávon, hanem egyetlen gyorskörön is komoly kihívójuk tud lenni, szerinte ugyanis ebben érhető leginkább tetten a rivális csapat folyamatos fejlődése.

„Ha Sebastiant (Vettel) nem tartja fel Felipe (Massa), akkor már Ausztráliában jóval közelebb lett volna hozzánk, úgyhogy már ott megkaptuk az első figyelmeztető jelet, hogy a Ferrari nagyon erős a versenyeken, azóta pedig minden hétvégén csak még jobbak lettek ezen a téren. Az első, amit látni lehetett a fejlődésük kapcsán, az a versenytempójuk volt, de a mostani időmérőn már az egykörös tempójuk is magáért beszélt. Elképesztő, hogy milyen ütemben fejlődnek. Télen és az elmúlt három versenyen is lenyűgöző munkát végeztek, úgyhogy nem kérdés, hogy elég nagy kihívást jelentenek nekünk” – emelte ki a Mercedes csapatfőnöke, akinek úgy tűnik, lett égetőbb gondja annál, minthogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg házon belüli összezördüléseit kezelje.

 



Mire számít a mai versenyen? „Arra, hogy a Ferrarik erősek lesznek, márpedig, ha így lesz, akkor a négy autó nagyon közel lesz egymáshoz a verseny elején. Ez azt jelenti, hogy számos stratégiai variációval kell készülnünk annak érdekében, hogy reagálni tudjunk a lépéseikre, illetve, hogy proaktívak és reaktívak tudjunk lenni. Minden azon fog múlni, hogy hogyan alakul a verseny, és melyik autó éppen hol helyezkedik el a pályán” – tippelte Toto a Bahreini Nagydíj előtt, amelyet vb-címvédő pilótája, Hamilton kezd meg a pole-pozícióból, mellőle azonban nem csapattársa, hanem a ferraris Vettel fog elrajtolni az első sorból. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: