DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Nem vagyok tiszteletlen a nőkkel

Az F1-es világbajnok sajnálja, amit a sanghaji dobogón tett, de túlságosan nem érzi magát rosszul, mivel az érintett nem vette sértésnek az ominózus spriccelést.

Az eset újra, dióhéjban: Lewis Hamilton kínai győzelme után, az ünneplés hevében rontott rá a dobogón egy hostessre, és spriccelte pezsgővel egyenesen arcon őt. Világszerte nagy lapok kifogásolták magatartását, szexistának és huligánnak bélyegezték. A nagy felhajtás hatására az érintett, Liu Siying is megszólalt, mivel a 23 éves sanghaji lány egyáltalán nem érezte bántónak a történteket.

„Nem is igazán hallottam még erről a mai napig. Amikor megérkezel, kapsz egy kis tájékoztatást arról, mi történt a héten. Emiatt szerencsére ez nem rontotta el a hetem” – mondta Lewis Hamilton Bahreinben, amikor az esetről és visszhangjáról kérdezték. „Végső soron egy nagyszerű hétvége volt, a cselekedeteim pedig általában felfokozott állapotban történnek. Ez a Formula-1, a motorsport csúcsa, én pedig épp egy nagydíjat nyertem meg a csapatomnak.”



„Látni kellene, hogy ez egy vicces dolog volt. Sosem állna szándékomban ilyen módon tiszteletlennek lenni, vagy kellemetlen helyzetbe hozni valakit. Nem igazán ismerem az okokat, miért jutottak ezek az emberek eszébe. Ezt a sportot oly sokan szeretik, és minél több egyediséget, minél több jókedvet mutatunk, az azt tükrözi, milyen nagyszerű ez a sport. Ezt próbálom én is tenni.”

Hamilton saját védelmére hozta fel Liu Siying nyilatkozatát is. „Nem volt a dolog hatással rám, és jó tudni, hogy a hölgy is írt a saját meglátásáról. Ha azt írta volna, hogy igazán bántja az eset, akkor talán én is nyugtalanabb lennék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: