DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

Hamilton már élesíti fegyvereit Kínára

Negyedik sanghaji győzelmére készül az F1 aktuális világbajnoka, Lewis Hamilton, aki egyik kedvenc pályáján maga mögött hagyná a malajziai hétvégét - és ezzel együtt a Ferrarit is.

Hamilton egy első és egy második helyet szerzett a szezon első két futamán, mégsem vezeti kényelmesen a tabellát - Sebastian Vettel mindössze három ponttal áll mögötte, és egyelőre a Mercedesnél sem tudják, hogy a Ferrari sepangi tempója csak a különleges körülményeknek volt-e betudható, vagy a továbbiakban is várható tőlük hasonló.

Dppi_00114003_719



A brit rendszerint háromévenként nyeri meg a Kínai Nagydíjat, hiszen 2008 után 2011-ben és 2014-ben cselekedett még így, és bár az idei év nem illeszkedik a sorozatba, mégis feljebb lépne sepangi második helyéről.

„Összességében azt hiszem, a lehető legjobb döntéseket hoztuk, de persze mindig van tér a javulásra, és ki is elemeztünk mindent annak érdekében, hogy Kínában még erősebbek legyünk” - utalt még vissza a malajziai történésekre Hamilton. „Sanghaj az egyik kedvenc helyszínem, egyszerűen a rajongók miatt. Nem is értem, hogyan, de amint landolunk a reptéren, az emberek már tudják, hogy ott vagyunk. A pálya másfajta kihívásokat tartogat, mint az Albert Park és Sepang, de ez olyan, amit igazán élvezek, és ami nagyon jól illeszkedik a stílusomhoz. Tavaly megnyertem a versenyt, és csupán kétszer maradtam le a dobogóról, tehát a célom most egyértelműen az, hogy építsek a múltbeli sikerekre és visszatérjek az élre.”

Hogy a Mercedesnél nem veszik félvállról a Ferrari kissé váratlan feltámadását, afelől Toto Wolff is biztosított mindenkit.

„Rengeteg gondolkodnivalónk volt Malajzia után” - ismerte el. „Az eredmény talán jól jött a sportnak, számunkra viszont ébresztőként szolgált. Nem engedhetjük meg, hogy ilyen túl gyakran megtörténjen, és bár így is két autóval végeztünk a dobogón, alaposan átnéztük, hogy hol tudunk fejlődni. A fegyvereink a rendelkezésünkre állnak, és a legtöbbet kell kihoznunk belőlük ezen a hétvégén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: