DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren-Hondánál töretlen a lendület

Nem törtek le, nem bántak meg semmit, nem adják fel és nem cserélnek motort – röviden így lehet összefoglalni azt, amiről a wokingi F1-es csapat első embere, Ron Dennis beszélt legutóbbi interjújában.

A múlt hétvégén rendezett Malajziai Nagydíjat mind Fernando Alonso, mind Jenson Button az erőforrásokkal kapcsolatos probléma miatt adta fel – előbbinek az ERS hűtésével, utóbbinak a turbóval támadt problémája. Mivel az idei szezonban a szabálymódosítást követően is csupán öt erőforrás használható, a wokingiak szurkolói komolyan aggódhattak, hogy ezeket az egységeket még működésre bírja-e a McLaren-Honda...

Ron Dennis a motorsport.com-nak nyilatkozva eloszlatta e félelmet: „A két kiesés oka, bár némi közük volt egymáshoz, nem egyezett meg. Maguk az erőforrások nem szenvedtek károsodást, minthogy megálltunk, s ezeket használjuk majd a következő nagydíjon is, bár a megbízhatóság miatt néhány elemet kicserélünk” – mondta Dennis, aki a malajziai hétvégéből igyekezett a pozitívumokat leszűrni:

button_mala



„Mindkét versenyző esetében a nagy sebességű kanyarokban mutatott teljesítmény és a fékezési tulajdonságok is határozottan kielégítőek voltak. Számos pozitív dolgot viszünk magunkkal a hétvégéről, úgy vélem, hogy valóban erősek tudtunk lenni. Persze még nem tartunk ott a motorral, ahol szeretnénk, ahogy maga a Honda sem, de közeledünk” – nyilatkozta a wokingiak első embere, aki ismét leszögezte, hogy nem bánta meg, hogy a japánokkal kötöttek szerződést:

„Ez most egy igen meredek tanulási görbe, nem csupán versenyeket akarunk nyerni, hanem világbajnoki címeket is. Ehhez pedig egy motorszállító teljes támogatására van szükség. Tény, hogy ez egy kihívásokkal teli időszak, de keményen dolgozunk, és hamarabb célba fogunk érni, mint azt egyesek gondolják. Európára már olyan tempónk lesz, amivel számolni kell” – mondta Dennis, aki röviden Alonsóról is megszólalt:

„Remek! Úgy gondolom, egész hétvégén nagyszerű munkát végzett minden tekintetben” – mondta a brit csapatvezető, aki 2007-ben alaposan összekülönbözött az abban az évben szintén a McLarennél vezető spanyollal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: