DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Toro vágyik arra, hogy megvegye a Renault

Úgy tűnik, a Red Bull B-csapata a legnagyobb esélyes arra, hogy a Renault gyári F1-es alakulata legyen a jövőben – az istálló csak örülne egy ilyen váltásnak, mivel megvethetnék lábukat a legjobbak között.

A csapatvezetők tegnapi sajtótájékoztatóján főszerepet játszott a Renault, amelynek ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul a Red Bull-lal való feszült helyzetre reagálva elismerte, lehetséges, hogy kiszállnak a sportágból, de az is, hogy gyári csapatot fognak indítani. A Lotus és Force India képviselői tagadták, hogy tárgyalásban állnak a franciákkal, amely még jobban erősíti a forgatókönyvet, mely szerint ha a Renault valamelyik csapatot megvásárolja, az a Toro Rosso lesz.



A gárda csapatfőnöke, Franz Tost nyilatkozatát olvasva nem fér kétség hozzá, támogatná-e a tulajdonosváltást. „Azt hiszem, ez fantasztikus lehetőség lenne a Toro Rosso számára, hogy megtegye a következő lépést. A csapat meg akarja szilárdítani magát a jövőben, a konstruktőri bajnokság első öt helyén. És egy gyártó részének lenni, együtt dolgozni egy gyártóval, egy gyártó tulajdonában lenni tökéletesen az a lépés, amire szükség van” – nyilatkozott a francia szakember.

Abiteboul mindenesetre azt leszögezte, hogy a Renault pillanatnyilag a kiszállás és csapatokkal való tárgyalások helyett a jelenlegi erőforrásra koncentrál. „Azt hiszem, a prioritás jelenleg a motor. Melbourne-ben láthattuk, hogy az nem olyasmi szezonkezdet volt, amire számítottunk, a pályán és azon kívül sem. Ezért mielőtt arra gondolunk, hogy autót építünk, előtte a motor felett kell átvenni a hatalmat.” A Red Bull pilótáinak nyilatkozata alapján már a szabadedzéseken javulás történt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: