DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Force India a versenytempóra koncentrál

Mexikói F1-es pilótájuk, Sergio Perez szerint ugyanis egyetlen gyorskörön könnyű lesz Sepangban ideális működésre bírni az abroncsokat, a versenyen azonban komoly gondokat okozhat mindenkinek a gumikopás.

Ezért értelemszerűen ennek megfelelő kezelése jelentheti az eredményes hétvégi szereplés kulcsát a Malajziai Nagydíjon. „Sok mindent elvégeztünk ma, és úgy gondolom, pozitívan kezdtük a hétvégét. Teljesítettük a programunkat, és jó sok kört megtettünk, ami sok információval lát el minket, főleg a hosszú etapokat illetően. Egy körön relatíve könnyű kihozni a gumikból a maximumot, de a nagy hőségnek komoly befolyása lesz a gumikopásra, ezért a megfelelő egyensúlyra törekszünk ennek a jelenségnek a kiiktatására. Tudjuk, hogy a ránk váró feladat nem könnyű, mert a mezőny nagyon erős, de mindent beleadunk” – ígérte meg szurkolóinak Sergio Perez, aki pénteken az első szabadedzést a 16., míg a másodikat a 13. helyen zárta.



A Force India másik versenyzője, Nico Hülkenberg mindkét mai gyakorláson a 15. legjobb időt futotta, és alapvetően ő is pozitívan értékelte a nap történéseit. „Ez egy meglehetősen sima nap volt, és sikerült szinte tökéletesen kihasználnunk a pályán eltölthető időt. A délutáni etapunk különösen jól sikerült, és mindent el tudtunk végezni, amit elterveztünk. Hasznos teszt volt ez, és azt hiszem, sokat tudunk tanulni ebből a napból, mind a hétvége, mind a szezon hátralevő részét illetően. A két edzés között jelentős mértékben megváltoztak a pálya körülményei, és ez nagy hatással volt az autó viselkedésére, és főként a gumik teljesítményére. Az adatok kielemzésével tovább kell javulnunk holnap” – tekintett előre a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: