DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Igazságtalan lenne visszafogni a Mercedest

Lewis Hamilton természetesen nem ért egyet Christian Horner azon felvetésével, miszerint az FIA-nak a szabályok alakításával kell elérnie, hogy a riválisok felzárkózzanak a Mercedesre.

A Red Bull csapatfőnöke az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén fakadt ki, miután a Mercedes újabb domináns kettős győzelme előrejelezte az idei szezon képét. Horner odáig ment, hogy a motorfejlesztést a Mercedesnek meghatározott ideig nem kellene megengedni, amíg a többiek a közelükbe nem érnek. Ez persze aláásná a csapatok közötti egyenlő elbánás elvét, amivel persze a címvédő Lewis Hamilton sem ért egyet.

CA7DcTaWQAAwVrL



„Mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak, és abban is versenyzünk, hogy ki tudja velük a legjobb munkát végezni. Sok éven át ők voltak azok, most pedig mi. Egy ilyen megoldás nem lenne sportszerű” - mondta Horner javaslatáról. „A mi csapatunk nagyon-nagyon keményen dolgozott ugyanazokkal a szabályokkal, és ez lett az eredménye.”

Hamilton beszélt Fernando Alonso visszatéréséről is, akit a mezőny egyik alapemberének tart, ezért nem örült annak, hogy Melbourne-ben pályafutása során először úgy kellett versenyeznie az F1-ben, hogy a spanyol nem volt a pályán.

„Sohasem akarjuk, hogy valaki ne versenyezzen, különösen ha egészségügyi probléma vagy az F1 által okozott gond idézi ezt elő. A biztonság mindenekfelett áll, és az az elsődleges célunk, hogy mindenki biztonságban legyen. Örülök, hogy Fernando jól érzi magát és visszatér. Ráadásul ő egy kétszeres bajnok, nekünk pedig a legjobb versenyzőkre van szükségünk” - nyilatkozta Hamilton a SkySportsnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: