DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Renault hazugsággal vádolja Newey-t

Nehéz elképzelni, hogy a Red Bull és a Renault kapcsolata valaha is egyenesbe jön még az F1-ben. A francia gyártónál most kifakadtak Adrian Newey-ra, aki szerintük nem ismeri el saját hibáit.

Newey az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén a Red Bull számára csalódással végződő futam után adott nyilatkozatában egyértelműen a továbbra is a V6-os turbómotorral küszködő Renault-t tette felelőssé az autó gyenge teljesítményéért, hozzátéve, hogy nem lát fényt az alagút végén a franciákkal való partnerségben.

A Renault Sport ügyvezető-igazgatója, Cyril Abiteboul azonban megelégelte a folyamatos kritikákat, és az Auto Hebdónak nyilatkozva rávilágított, hogy egyáltalán nem csak a motor az oka a Red Bull gyengeségének, csupán az a helyzet, hogy a mezőny egyik legjobb tervezőjének tartott Newey nem képes elismerni a saját hibáját.

red bull (2)



„Nehéz egy olyan partnerrel együttdolgozni, amelyik hazudik” - reagált határozottan a Newey-tól érkező vádakra Abiteboul. „Adrian egy elbűvölő személyiség ésegy páratlan mérnök, de az egész életét a motorpartnerek kritizálásával töltötte. Most pedig már túl öreg ahhoz, hogy megváltozzon.”

„A számaink azt mutatják, hogy a Red Bull köridőben mért lemaradása a Mercedes mögött egyenlő arányban származik a vezethetőségi problémákból, valamint a motorteljesítmény és a karosszéria hiányosságaiból. Tehát a teljes csomagnak van szüksége javulásra, mi pedig együttműködünk a csapattal annak érdekében, hogy előrelépjünk.”

Nem kizárt, hogy a Red Bull és a Renault hátralévő közös napjai meg vannak számlálva, hiszen az energiaitalosokkal kapcsolatban az F1-ből való kiszállás, a motorgyártót illetően pedig a Toro Rosso felvásárlása volt az elmúlt hetek fő beszédtémája. A partnerség, amely nemrég még négy éven át tartó dominanciát hozott, könnyen keserű körülmények között érthet véget. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: