DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Közel vagyunk a Mercedeshez

Bár a Ferrari finn pilótája számára balszerencsésen zárult az év első futama, hiszen egy rosszul rögzített kerékanya miatt kiesett az F1-es Ausztrál Nagydíjról, ám ettől függetlenül pozitívan értékeli a melbourne-i hétvége tapasztalatait.

Szerinte ugyanis versenytempó tekintetében egyáltalán nem olyan nagy a lemaradásuk a Mercedes párosával, Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel szemben, amit ne lehetne behozni az év hátralevő részében. „Úgy hiszem, a versenyen nem vagyunk messze a Mercedes tempójától, ezért biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk az élen harcolni” – idézi az autosport.com Kimi Raikkönent, aki gyors kiegészítésként hozzátette:



„Persze ez nyilván függ az adott versenytől is, és ezen a nagydíjon túl sok olyan tényező volt, ami nem játszott a kezünkre. Még a padlólemez hátulján keletkezett sérüléssel és a második bokszkiállásomnál megsérült szárnyvéglappal is gyors volt az autó. Erősen hiszem, hogy jó versenyautónk van, ami egy gyorskörön is ütőképes. Nyilván nem elég gyors még, de szerintem a különbség a versenyen sokkal kisebb, mint az időmérőn. A kvalifikációs tempónkon mindenképp javítanunk kell, mert ezen a téren a Mercedes jelenleg sokkal előz minket” – foglalta össze véleményét a tőle megszokott lényegre törő, minden mellébeszélést nélkülöző stílusban a Ferrari máig utolsó F1-es világbajnoka.

A Scuderia másik pilótája, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a dobogót jelentő 3. helyen zárta élete első versenyét a Ferrarival. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: