DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel már 2008-ban beszélt a Ferrarival

A német versenyző elárulta, hogy csatlakozása az olasz F1-es csapathoz nem volt gyors lefolyású folyamat. Néhány évvel ezelőtt titokban utazott el az istálló főhadiszállására.

A 2014/2015-ös szezon nagy csapatváltása volt Sebastian Vettel átigazolása a Red Bulltól – ahol hat évet töltött – a Ferrarihoz. Sokakat meglepett, amikor a Japán Nagydíj versenyhétvégéjén bejelentették, távozik csapatától, mellyel négy világbajnoki címet és 38 futamgyőzelmet szerzett. Vettel bevallotta, már akkor kapcsolatban állt a Scuderiával, amikor még a Toro Rossónál, a Red Bull B-csapatánál versenyzett, az átigazoláshoz hosszú évek útja vezetett. Ez egyben azt is jelenti, volt bőven valóságalapja a pletykáknak, amelyet időről időre szóba hozták az olasz alakulattal.

Sebastian Vettel 2008-ban


„2008-tól fogva, amikor a Red Bull-lal voltam, időről időre beszéltem (Stefano) Domenicalival arról, milyen jövőm lehetne a Ferrarival” – mondta el a négyszeres világbajnok a francia AFP hírügynökségnek. „2010-ben történt egy másik megkeresés, habár semmi fekete-fehér nem hangzott el. 2012-2013 telén viszont még Maranellóba is elutaztam, titokban, hogy Montezemolóval találkozzak.”

A formális egyeztetések azonban valóban csak 2014-ben kezdődtek el, végül pedig Vettel foglalta el Fernando Alonso helyét, aki az előző években legfőbb riválisának bizonyult. A téli teszteken a piros autók jól teljesítettek, a versenyző azonban óvatosságra intett.

„Nehéz megmondani, mennyire vagyunk erősek. Türelmesnek kell lenni. Az autó azonban határozottan jól megy, Kimi és én is boldogok vagyunk. A Ferrari sok embert látott az utóbbi időben jönni és menni. Időre van szükség az alkalmazkodáshoz, de előbb vagy utóbb célt érünk. Nem tudom, hogy ez ebben az évben be fog-e következni. Ha nem, akkor várunk 2016-ig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: