DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mikor és hol vezethet idén Susie Wolff?

A Williams F1-es istálló erre a kérdésre adott választ legfrissebb sajtóközleményében, részletesen ismertetve hivatalos tesztpilótájuk 2015-ös évi munkabeosztását, illetve programtervét.

Mint a közleményből kiderül, Susie Wolff a tavalyi évhez hasonlóan idén is két pénteki szabadedzésen kap majd lehetőséget csapatától, Barcelonában és Silverstone-ban vezetheti majd az FW37-es kódjelű Williamst, amelyet idén a február 19-én kezdődő barcelonai kollektív teszt első napján már kipróbálhatott.

Az említett két pénteki szabadedzésen túl a hölgypilóta az Osztrák Nagydíjat követően, a Red Bull Ringen is tesztelni fog egyet az FW37-tel, emellett pedig intenzív szimulátoros munkájával segíti majd az idei modell további fejlesztéseit.



„A célunk idén, hogy építsünk a 2014-es év sikereire. Keményen edzettem egész télen, és fizikálisan jobb kondícióban vagyok, mint valaha, szóval készen állok az új szezonra” – szólalt meg csapata hivatalos közleményében Susie, majd hozzátette: „Hivatalos tesztpilótaként eltölthetek még egy kis plusz időt az FW37 volánjánál, ami a szimulátorban végzett munkámmal együtt biztosíthatja a csapat számára, hogy a legjobbat hozzuk ki az autónkból, és ellenőrizzük, hogy hogyan teljesítenek az újításaink. A Williams mindkét versenyzőjével szorosan együtt fogok dolgozni ezen, és készen állunk rá, hogy mindent beleadjunk a 2015-ös versenyfutásba.” 

Hogy a közelgő nőnap alkalmából a legtöbb virágot a Williams fogja kapni az F1-es csapatok közül, abban egészen biztosak vagyunk, hiszen jelen sajtóanyagban is csak hölgyek jutottak szóhoz. Wolff mellett a csapatfőnök-helyettes, Claire Williams kommentálta a hírt, a következőképpen: „Tavaly Susie lenyűgöző teljesítményt nyújtott a silverstone-i és a hockenheimi első szabadedzésen, ezért izgalommal tölt el minket, hogy 2015-ben is újabb tesztlehetőségeket adhatunk neki. Ő jól ismeri az FW36-ost, és mivel az FW37 ennek egy természetes evolúciója, ezért szeretnénk ezt a tudást hasznosítani, és minél többször beültetni őt az autóba, hogy kiértékelje a fejlesztési irányokat és lehetőségeket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: